Luja HT vieraskiertueella voitokas

31.10.2013

Luja HT:lla oli kahden vieraspelin viikonloppu. Lauantaina se matkasi Kaarinaan, KaKiPon vieraaksi. Tiukka ottelu päättyi Lujan jatkoaikavoittoon 6-7 (3-3, 3-1, 0-2, 0-1). Sunnuntaina matka suuntautui Turkuun. Kupittaalla vastaan astui TuK-V. Nihkeä ottelu päättyi Lujalle lukemin 4-7 (2-1, 2-2, 0-4).

Tiukka vääntö Kaarinassa

Lauantain ottelu alkoi Lujan kannalta heikosti. KaKiPo teki ottelun avausmaalin jo neljän minuutin kohdalla, Lujan Otto Rantasen istuessa jäähyaitiossa. Erän puolessa välissä Lujan Turkka Hirvineva kuitenkin tasoitti ottelun. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet rankaisivat vastustajan virheistä. Erä oli maalirikas ja tauolle lähdettiin 3-3 lukemista.

Toisessa erässä Luja oli KaKiPoa perässä. Kaarinalaiset menivät heti erän alussa 4-3 johtoon. Erän puolessa välissä Lujan Lassi Kemppi sortui kahteen jäähyyn. Jälkimmäisestä ylivoimasta KakiPo onnistui rankaisemaan. Erän viimeisellä minuutilla nähtiin Lujan paras vaihto. Miika Raittinen kavensi lukemiin 5-4. Ilo oli lyhytaikaista. Kaarinalaiset menivät vielä 14 sekuntia ennen erän loppua kahden maalin johtoon.

Kolmanteen erään Luja sai kirivaihteen päälle. Joukkue nosti karvaustaan aggressiivisemmaksi. Erän puolessa välissä karvaus alkoi tehota. Kiekko pomppi kaarinalaisten lavoista ja he heittelivät harhasyöttöjä. Ajassa 51.50 Jussi Mäkelä kavensi tilanteeksi 6-5. Pari minuuttia myöhemmin KaKiPo sai jäähyn ja Luja tasoitti. Kiekko pomppi onnekkaastikin maaliin ja maalin tekijäksi merkittiin Teemu Setälä.

Kolmannessa erässä ei nähty lisämaaleja. Ottelu meni jatkoajalle. Luja hallitsi jatkoaikaa heti alusta. Ottelu ratkesi ajassa 62.55. Kaarinalaisten syötön katkaisi Turkka Hirvineva ja laittoi kiekon verkkoon. Kaksi pistettä matkasi Huittisiin. Ottelun ehdoton hahmo oli ratkaisija Hirvineva. Hän saalisti ottelussa tehot 2+1, kuten myös Miika Raittinen.

Sunnuntaikiekkoa Kupittaalla

Sunnuntaina Luja HT kohtasi TuK-V:n Kupittaalla. Ottelu alkoi kuten lauantaina. Lujalle otti jäähyn ja vastustajalle ylivoimamaali vain puolentoista minuutin pelin jälkeen. Viisi minuuttia edellisestä ja TuK-V oli jälleen pahanteossa. Lujan huonon pelaamisen takia kotijoukkue meni kahden maalin johtoon. Lujan peli ei lähtenyt ensimmäisessä erässä kulkemaan. Kahden miehen ylivoimallakin Luja hankki vastustajalle rangaistuslaukauksen. TuK-V ei onneksi siinä onnistunut. Luja onnistui kuitenkin heti perään kaventamaan ylivoimalla 2-1:n.

Toisessa erässä Luja sai tehtyä tasoituksen ajassa 23.59, tekijänä Miika Raittinen. Huono peliasenne kuitenkin jatkui ja TuK-V meni jälleen kahden maalin johtoon. Vasta erän loppupuolella Veli-Pekka Reiman kavensi tilanteen. Kolmanteen erään lähdettiin yhden maalin takaa-ajoasemassa.

Kolmannessa erässä lujalaiset ottivat itseään niskasta kiinni. Erän alun tasoitusmaali lupasi hyvää. Kalle Pelli sai kiekon maaliin kahden ja puolen peliminuutin jälkeen. Ajassa 50.32 Gints Leitis vei Lujan ensimmäistä kertaa johtoon. Tämän jälkeen johto piti. Teemu Setälä ja illan tehomies Miika Raittinen kaunistelivat loppulukemat 4-7.

Viikonloppu oli kokonaisuutena kaksijakoinen. Lauantain ottelu oli hieno jääkiekko-ottelu. Sunnuntaina ottelu muistutti enemmän harrastelua. Joukkueen valmentaja Juha-Pekka Vainio oli tyytyväinen lauantain voittoon, vaikkakin maaleja päästettiin liikaa. Sunnuntain peli-ilme ei kerännyt kehuja Vainiolta. Rutiinitaso kolmannessa erässä riitti kuitenkin voittoon.