Luja HT kasvatti sarjajohtoaan

7.11.2013

Luja HT kohtasi perjantaina jääkiekon kakkosdivisioonan kärkiottelussa RNK Hocin Raisiosta. Ottelu ei kuitenkaan ollut ennakoidun tiukka. Luja HT karkasi vastustajalta toisessa erässä ja ottelu päättyi lukemiin 12-3 (3-2, 5-0, 4-1). Näin Luja HT kasvatti sarjajohtoaan kolmeen pisteeseen.
Perjantai-illan ottelu sai salama-alun kun Luja HT aloitti maalinteon 28 sekuntia ottelun alusta. Miika Raittinen laukoi kiekon ohi RNK Hocin maalivahdin. Maalin esityöstä vastasivat Jalmari Nurminen ja Turkka Hirvineva. Luja lisäsi johtoaan vielä ennen erän puolta väliä. Ensin pahanteossa oli Jesse Kutila, joka ohjasi kiekon maaliin. Kolmannesta maalista vastasi Miikka Valtanen ylivoimalla. Tämän jälkeen Lujan ote herpaantui ja RNK sai juonen päästä kiinni. Raisiolaiset käyttivät ylivoimansa tehokkaasti hyväkseen ja tekivät kaksi ylivoimamaalia. Erän alussa selvältä tuntunut ottelu muuttuikin tasaisemmaksi. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemista 3-2.
Toisen erän alussa Luja otti jälleen ohjat käsiin. Viiden minuutin pelin jälkeen vahvasti esiintynyt Lujan kolmoskenttä teki tuhojaan. Ari-Pekka Mäkinen vei Lujan 4-2 johtoon, syöttäjinä Teemu Setälä ja Jalmari Nurminen. Erän puolessa välissä asialla jälleen samat miehet. Tällä kertaa maalintekijänä Setälä, Mäkisen hienosta jättösyötöstä. Luja meni menojaan 20 sekuntia edellisestä. 6-2 lukemat taululle laukoi Kalle Mahlamäki. Erän loppuun Luja teki vielä kaksi maalia. Maalintekijöinä Severi Wallin ja Niklas Kulmanen.
Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 8-2 ja odotettavissa oli pelkkää pelailua. Luja hallitsi erän alkua raisiolaisten istuessa jäähyaitiossa. Erän ensimmäinen maali syntyikin ylivoimalla ajassa 45.11. Maalin tekijänä oli Miikka Valtanen. Raisiolaisetkin saivat kiekon maaliin, heti seuraavassa vaihdossa. Tämä antoikin heille puhtia lisää. Kolmannessa erässä he saivat kiekkoja kohti Lujan maalivahtia Janne Rantaniittyä enemmän kuin kahdessa aiemmassa. Luja oli kuitenkin tehokkaampi myös tässä erässä. Loppulukemat 12-3 viimeisteltiin vielä viimeisellä sekunnilla. Lujan parhaana palkittiin Teemu Setälä.
Luja HT kasvatti sarjajohtoaan kolmeen pisteeseen. Seuraava ottelu pelataan Loimaalla 9.11.