Luja HT:lla vaisu viikko

3.12.2013

Luja HT kohtasi kakkosdivisioonan viime viikon otteluissa NuPS:n Nummelasta ja VG-62:n Naantalista. Keskiviikon ottelu oli kotihallissa ja lauantaina Luja HT matkasi Naantaliin. Molemmissa otteluissa Luja HT:lla oli vaikeuksia. Keskiviikkona tuli voitto lukemin 6-5 (1-2, 2-1, 3-2) ja lauantaina tappio lukemin 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

Keskiviikon ottelu NuPS:a vastaan oli alusta asti Luja HT:lle vaikeaa. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen nummelalaiset saivatkin ottelun avausmaalin. Kaksi Lujan pelaajaa istui jäähyllä, kun verkko heilui. Luja sai ensimmäisen todellisen maalipaikkansa erän puolessa välissä. Maalia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Luja tasoitti ottelun kuudentoista minuutin kohdalla. Maalin takaa pompanneen kiekon laittoi maaliin Ari-Pekka Mäkinen. NuPS kuitenkin meni ajassa 16.52 uudelleen johtoon Lujan pakkien ihmetellessä maalin edessä.
Toiseen erään lähdettiin NuPS:n johdossa. Tämä ei kuitenkaan herättänyt Lujaa vaan otteet olivat edelleen pehmeät. Luja HT:n Esa Väisänen sai kuitenkin erän alussa kiekon maaliin hieman onnekkaastikin maalivahdin selän kautta. NuPS oli ylivoimalla tehokas ja teki toisen ylivoimamaalinsa ajassa 26.47. Erän puolessa välissä Luja tuli jälleen rinnalle. Esa Väisäsen napakka rannelaukaus painui verkon perille ajassa 31.10. Loppuerä oli tasaista vääntöä ilman lisämaaleja.
Kolmannessa erässä oli tapahtumia enemmän kuin kahdessa aiemmassa yhteensä. Erän alkupuoliskolla Lujan puolustus hankki NuPS:lle rangaistuslaukauksen. Nummelan laukaisija kuitenkin epäonnistui. Erän puolen välin jälkeen alkoi verkot heilua. Ensin Luja meni johtoon Severi Wallinin ylivoimamaalilla. Minuutti Lujan maalista ja NuPS tuli jälleen tasoihin. Ylivoimalla nummelalaiset saivat kiekon maaliin hieman helpostikin etukulmasta.
Ajassa 55.39 Esa Väisänen vei illan kolmannellaan Lujan johtoon. Kärkiveivillä puolustus kahville ja rannelaukaus verkkoon. Nummelalaiset eivät tästä hätkähtäneet vaan katkaisivat seuraavassa vaihdossa Lujan hyökkäyksen ja tekivät vastahyökkäyksestä maalin. Lujan Jesse Kutila päästi kuitenkin seuraavassa vaihdossa Lujan ja kotiyleisön piinasta. Kova lyöntilaukaus oikeasta laidasta toi Lujalle voittomaalin. Nummelalaiset yrittivät vielä viimeisen minuutin aikana ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Lujalle hieman nihkeän pelin jälkeen kolme pistettä.
Lauantaina Luja HT matkasi Naantaliin sarjan kärkiotteluun. Odotettavissa oli tiukka ottelu. Ensimmäinen erä oli maaliton. Tilastomerkintöinä olivat ainoastaan kaksi rangaistusta. Yksi molemmille joukkueille. Laukaukset erässä menivät kuitenkin kotijoukkue VG-62:lle, joten Luja oli hieman alakynnessä.
Toisen erän alussa VG pääsi rokottamaan. Lujan Jesse Kutila istui koukkaamisjäähyä, kun VG:n ylivoima toimi ajassa 22.00. Tämä jäikin erän ainokaiseksi. Lujalle tarjottiin paikkaa tasoitukseen VG:n otettua erässä kolme kaksiminuuttista. Ylivoimakaan ei kuitenkaan tehonnut.
Kolmannessa erässä Lujaa pystyssä pitänyt maalivahti Veli-Matti Mäkinen joutui antautumaan toistamiseen. Ajassa 47.07 VG meni 2-0 johtoon. Luja ei saanut pelisysteemiään ja ylivoimaa toimimaan kolmannessa erässäkään. Maalia ei saatu syntymään. Loppunumerot 3-0 VG teki tyhjään maaliin ajassa 59.00. Sarjan kärkijoukkuetta vastaan keskiviikolta päälle jäänyt kuriton peli enää riittänyt. Lujalle kauden toinen tappio.