Luja HT haki pisteet Paimiosta

27.11.2013

Luja HT vieraili sunnuntaina kakkosdivisioonan ottelussa Paimiossa. Vastassa oli Haka Hockey. Kokeneen hakan odotettiin antavan kovan vastuksen ja niin kävikin. Tiukka ottelu päättyi kuitenkin Luja HT:n voittoon 6-1 (0-3, 1-0, 0-3).

Sunnuntain ottelu alkoi juhlallisissa merkeissä. Aluksi kuunneltiin Maamme-laulu. Liekö saanut kotijoukkue puhtia siitä. Haka aloitti fyysisesti ja vahvasti ensimmäisen erän. Hakan fyysisyys meni kuitenkin yli ajassa 2.46. He sortuivat jäähyyn ja Luja pääsi ylivoimalle. Totutun tehokas ylivoima toimi ja kiekko oli Hakan verkossa ajassa 4.12. Maalin tekijänä Niklas Kulmanen. Tekopaikan takatolpalle tarjoilivat Miikka Valtanen ja Severi Wallin.
Maalin jälkeen Hakakin otti hieman rauhallisemmin ja Luja sai otteen pelistä. Lujan toinen maali syntyikin kaksi minuuttia edellisestä. Maalissa oli hieman onneakin, kun Esa Väisänen laittoi kiekon miltei nollakulmasta maaliin. Kului jälleen kaksi minuuttia, kun Miika Raittinen haki keskialueelta vauhtia ja luisteli Hakan alueelle. Napakka rannelaukaus oikeasta laidasta ja kiekko kaivettiin Hakan maalista.
Kolmen maalin takaa-ajoasema alkoi kuumentaa kotijoukkueen tunteita. Kuumimpana kentällä hääri joukkueen kokenein pelaaja Marko Mäkinen. Mäkinen pyrki selvästi sekoittamaan Lujan nuorten pelaajien peliä fyysisyydellään ja pienillä koiruuksilla. Erän viimeiset viisi minuuttia Haka olikin alivoimaisena, mutta Lujan ylivoima ei tällä kertaa toiminut. Erän loppuun otti myös Luja jäähyn.
Ottelun toiseen erään Luja lähti alivoimalla. Hyvännäköisen ylivoimakuvion päätteeksi kotijoukkue saikin kiekon ensimmäistä kertaa maaliin. Lujan ote ei tästä herpaantunut vaan ottelu jatkui erittäin tasaisena. Molemmat joukkueet loivat tilanteita toistensa maalille. Molemmat joukkueet ottivat erässä kaksi jäähyä, mutta ylivoimat eivät tuottaneet tulosta. Myös Lujan aiemmin hyvin toiminut ylivoima hieman yskähteli.
Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 1-3. Erä alkoi yhtä tasaisesti kuin mitä oli toinen erä. Viiden ja puolen minuutin jälkeen Haka sortui jälleen jäähyyn. Tällä kertaa Luja sai ylivoiman toimimaan. Ajassa 46.48 Veli-Pekka Reiman pelasi kiekon maalin eteen Severi Wallinille, jonka jalasta kiekko pomppasi Kulmaselle. Hän siirsi kiekon taitavasti ohi Hakan maalivahdin. Kolme minuuttia tästä ja Veli-Pekka Reiman karvasi kiekon omalla alueella. Reiman syötti pystyyn Turkka Hirvinevalle. Hirvineva löysi maalin edustalle nousseen Miika Raittisen, joka laittoi kiekon rystyllä verkkoon. Tilanne oli 1-5.
Heti maalin jälkeen Luja otti toisen peräkkäisen jäähyn. Alivoima kuitenkin toimi ja Haka jäi ilman toista maalia. Tästä sisuuntuneena Luja löysi vielä yhden vaihteen. Luja sai lisää vauhtia ja Hakan oli pakko rikkoa. Kolme perättäistä ylivoimaa riitti Lujalle kuudennen maalin tekemiseen. Ajassa 55.19 loppunumerot 1-6 teki Esa Väisänen maalinedustan irtokiekosta. Syöttäjinä Niklas Kulmanen ja Severi Wallin.
Ottelun jälkeen valmentaja Janne Laukkanen oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen. –Oltiin kärsivällisiä ja jaksettiin taistella loppuun asti. Lopulta se palkitsi ja saimme tarvittavat maalit, kehui Laukkanen.
Tällä viikolla Luja HT kohtaa keskiviikkona kotona NuPS:n Nummelasta ja lauantaina kärkiottelussa VG-62:n Naantalissa.