Luja HT murskasi sarjajumbon

12.12.2013

Luja HT kohtasi kakkosdivisioonan viime viikon ottelussa torstaina sarjajumbo SoPan. Somerolaisista ei löytynyt vastusta. Ottelussa Luja tehtaili maaleja urakalla ja ottelu päättyi 14-2 (3-1, 5-0, 6-1)

Itsenäisyyspäivän aattona pelattu ottelu sai salama-alun. Luja meni ensimmäisen kolmen minuutin aikana 3-0 johtoon. Tämä näytti ottelun suunnan. Sarjajumbo SoPalla ei ollut mahdollisuuksia Lujaa vastaan. Ensimmäisessä erässä ei nähty lisämaaleja Lujalta. SoPa sai kuitenkin yhden maalin aikaiseksi Lujan pakkien luovutettua kiekon aivan oman maalin edustalla.
Toisessa erässä Luja jatkoi maalien tekemistä. Reilun minuutin pelin jälkeen Luja oli tehnyt jo kaksi lisämaalia. Toiseen erään Luja teki vielä kolme maalia. Kolmannessa erässä Luja teki vielä kuusi maalia ja SoPa ottelun loppuun yhden. Ottelu näytti suuren tasoeron sarjan kärjen ja häntäpään välillä. Lujan tehomiehinä häärivät Ari-Pekka Mäkinen 1+4, Jesse Kutila 2+2 ja Severi Wallin 2+2. Parhaana palkittiin Lujan maalivahti Veli-Matti Mäkinen.
Tulevana viikonloppuna Lujalla on kaksi ottelua ennen joulutaukoa. Lauantaina kotiluolaan saapuu sarjakolmonen KaKiPo Kaarinasta. KaKiPolla on takana yhdeksän ottelun voittoputki. Edellinen tappio on tullut juuri Lujalle. Luja voitti Kaarinassa jatkoajalla. Odotettavissa on siis kovatasoinen ottelu. Sunnuntaina Luja matkaa Turkuun. Vastaan asettuu sarjassa kuudentena oleva Chiefs. Lujalla on siis luvassa tiukka viikonloppu ennen taukoa.