Luja HT taisteli voiton KaKiPosta

17.12.2013

Luja HT kohtasi lauantai-iltana sarjan kärkiottelussa Huittisissa Kaarinan Kiekko-Pojat. Lujalla on ollut edellisissä peleissä pelillisiä vaikeuksia, vaikka SoPa kaatuikin murskalukemin itsenäisyyspäivän aattona. KaKiPon kokeneessa ja isokokoisessa joukkueessa on reilu kentällinen pelaajia, joilla on Mestis-kokemusta. Voitto tästä ottelusta edellytti onnistumista joukkueena ja yksilötasolla. Luja HT voitti ottelun lopulta voittolaukauskisan jälkeen 3 – 2 (0-1;1-2;1-0;0-0), mutta halvalla voitto ei tullut.

Ottelun merkitys näkyi joukkueiden otteissa alusta alkaen. Alun hermostuneisuuden jälkeen molemmat joukkueet loivat muutamia loistavia maalintekopaikkoja, mutta maalivahdit loistivat molemmissa päissä. Luja HT:n valmenta Janne Laukkanen oli painottanut pelaajilleen hermokontrollin pitämistä ennen ottelua, koska KaKiPon pelityyliin kuuluu myös kovaotteinen peli. Molemmat joukkueet saivat ensimmäisessä erässä kaksi kakkosta, mutta maaleja ei silti syntynyt.
Toisen erän alussa Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty joutui venymään huipputorjuntoihin kaarinalaisten rakennettua vaarallisia maalintekopaikkoja ylivoimalla. Näistä Luja HT vielä selviytyi, mutta ottelun puolivälissä hänkään ei pystynyt pelastamaan joukkuettaan takaiskulta. Luja hankki itselleen kahden miehen alivoiman ja KaKiPon puolustajan viivasta kohti maalia laukoma kiekko pomppasi toisesta pelaajasta hieman onnekkaasti ohi Rantaniityn ajassa 31.47.
Lujan peliä maali ei lannistanut, vaan muutamaa minuuttia myöhemmin Otto Rantanen laukoi hyvän myllytyksen jälkeen kiekon kohti maalia. Kiekko kimpoili pelaajista Kalle Mahlamäen lapaan ja hän tasoitti ottelun tilanteeksi 1-1.

Loukkaantumiset sekoittavat peliä

Tasoitusmaalin jälkeen KaKiPo oli hetken vaikeuksissa, mutta kokosi itsensä erän loppua kohti. Lujan pelattu hieman löysästi oman maalin takana, pääsi KaKiPon Petri Meri syöttämään vapaana olleelle Jesse Virtaselle maalin eteen ja tarkka laukaus upposi takayläkulmaan vain puolitoista minuuttia ennen toista erätaukoa.
Kolmanteen erään lähdettäessä Turkka Hirvineva loukkaantui heti ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi ja Otto Rantanen viidennellä minuutilla. Lujan valmennuksen oli muokattava kentällisiään uusiksi, mutta onnistui siinä hyvin. Katsomo repesi ajassa 54.40, kun Jalmari Nurminen onnistui ruuhkan takaa tulisella lyöntilaukauksella upottamaan kiekon KaKiPo-maaliin ja tilanne oli kutkuttavasti tasan 2-2. Erän loppu ja jatkoaika eivät tuoneet ratkaisua, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa.
Ottelun ratkaisu saatiin voittolaukauskilpailussa. KaKiPon Petri Meren hukattua tilaisuutensa Lujan Severi Wallin tykitti kiekon maaliputkien kautta sisään. Janne Rantaniitty torjui vielä molemmat KaKiPon yritykset ja voitto jäi Huittisiin.
Lujan valmentaja Janne Laukkanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Ottelu oli juuri niin vaikea, kuin sen odotettiinkin olevan. Luja HT tuli kuitenkin taistelemalla takaa rinnalle ja ohi. Voiton hinta hieman hirvittää ja seuraavan päivän otteluun Turussa joukkue lähtee niillä pelaajilla, jotka kynnelle kykenevät.