Luja HT aloitti kevätkauden vaihtelevasti

21.1.2014

Luja HT:n ensimmäinen kevätkauden ottelu oli 11. tammikuuta Raisiossa. Kotijoukkue RNK Hoci ei ollut helppo pala, mutta ottelu päättyi kuitenkin lukemiin 2-4 (0-2, 2-0, 0-2). Viime keskiviikkona Luja HT isännöi kotona Loimaan Rocketsia. Luja HT nollasi Rocketsin lukemin 5-0 (4-0, 0-0, 1-0). Luja HT:n kevään ensimmäinen tappio koettiin viime lauantaina Salossa. Kiekkohait voitti ottelun voittolaukauksin 5-4 (0-2, 2-1, 2-1, 0-0).

Luja HT palasi jääkiekon miesten 2-divisioonan joulutauolta 11. tammikuuta. Ensimmäinen ottelu pelattiin Raisiossa RNK Hocia vastaan. Luja HT:lla painoi ilmeisesti kinkut vielä jaloissa ja ottelu oli alusta asti tasaista vääntöä. Ensimmäisessä erässä laukaukset menivät tasan. Luja oli kuitenkin tehokkaampi ylivoimalla ja voitti erän 2-0. Maalintekijöinä Lujalla olivat Severi Wallin ja Veli-Pekka Reiman.
Ottelun toisen erän alussa kotijoukkue iski. RNK kavensi heti ensimmäisellä minuutilla. Luja ei tästä herännyt ja neljän minuutin pelin jälkeen RNK tulikin jo tasoihin. Toisessa erässä Lujan peli oli edelleen nihkeää. Valmennuksen herättelyt toisella erätauolla toimivat ja kolmanteen erään Luja saikin hieman juonen päästä kiinni. Luja sai erän puolessa välissä voittoon riittäneet kaksi maalia. Maalit syntyivät Kalle Pellin ja Teemu Setälän lavoista.
Viime viikon keskiviikkona Luja HT:n vieraaksi saapui Rockets Loimaalta. Ottelun alku oli melko tasaista ja ensimmäinen maali syntyi viiden minuutin pelin jälkeen. Teemu Setälä nousi kulmasta maalille ja tilanteesta tulleen paluukiekon iski maaliin ensimmäistä otteluaan Lujassa pelannut Samuli Katajisto. Maalin jälkeen Luja hallitsi selkeämmin peliä.
Erän loppupuolella tahtipuikkoa heilutti Lujan ykköskenttä. Ottelun toisen maalin teki Veli-Pekka Reiman hienolla pyörähdyksellä Turkka Hirvinevan syötöstä. 20 sekuntia ehti kulua edellisestä, kun Kalle Pelli syötti Hirvinevan maalin eteen yksin. Hirvineva ei tästä erehtynyt. Pari minuuttia ennen erän loppua ykköskenttä pyöritti ylivoimaa. Severi Wallinin tehokas rannelaukaus puhui viivasta ja tilanne muuttui lukemiin 4-0. Syöttäjinä olivat Reiman ja Hirvineva.
Ottelun toisessa erässä Luja jatkoi hallintaa, mutta maalinteko oli tehotonta. Kiekko kävi kaksi kertaa Rocketsin maalissa, mutta molemmilla kerroilla tuomarit hylkäsivät maalit. Toinen erä jäi maalittomaksi. Sama käsikirjoitus jatkui kolmannessa erässä. Luja hallitsi, mutta paikoista ei saatu maaleja. Ottelun ikävin hetki koettiin erän puolessa välissä kun Rocketsin Miska Niemi taklasin Lujan Niklas Kulmasta selästä. Kulmanen vietiin kentältä paareilla ja Niemi sai ottelurangaistuksen. Tämän jälkeen Severi Wallin kaunisteli loppulukemiksi 5-0, Reimanin syötöstä.
Kevään kolmas Luja HT:n ottelu pelattiin lauantaina Salossa Kiekkohaita vastaan. Ottelu alkoi ennakkoasetelman mukaisesti Lujan hallinnalla. Ensimmäisen erän lopulla Luja saikin kiekon kahdesti maaliin. Molemmista maaleista vastasi Turkka Hirvineva. Ensimmäisen maalin tarjoilivat Veli-Pekka Reiman ja Kalle Pelli. Toisen syöttivät Severi Wallin ja Jalmari Nurminen.
Toiseen erään lähdettäessä Lujan pelaajien selkä suoristui ja Kiekkohait kiristi tahtia. Tämä johti siihen, että Kiekkohait saivat kavennuksen aikaan neljän minuutin pelin jälkeen. Luja kuitenkin paransi hieman otettaan ja meni erän puolen välin jälkeen jälleen kahden maalin johtoon. Maalintekijänä oli tällä kertaa Teemu Setälä, Miikka Valtasen syötöstä. Tämä ei Kiekkohaita hätkäyttänyt ja kavennus syntyi alle puolessa minuutissa.
Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 2-3. Lujan virkamieskiekko jatkui ja ratkaisua ei saatu aikaan. Sen sijaan kotijoukkue jatkoi hyviä otteitaan ja tasoitti ottelun neljän minuutin kohdalla. Ottelu jatkui edelleen Lujan pienoisella hallinnalla ja hieman ennen erän puoltaväliä Luja meni jälleen johtoon. Hirvineva viimeisteli kypärätemppunsa ylivoimalla. Syöttäjinä maalin olivat Juha-Pekka Vainio ja Reiman. Maalin jälkeisessä vaihdossa Luja ei jälleen keskittynyt ja Kiekkohait tasoitti. Samassa tilanteessa maalivahti Janne Rantaniitty loukkaantui ja maalille tuli Veli-Matti Mäkinen.
Varsinaisella peliajalla ei nähty enää kuin nahistelua ja jäähyjä. Ottelu meni jatkoajalle. Jatkoajalla Luja sai tilanteita ja Kiekkohait ei. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt. Voittolaukauksissa Kiekkohait oli vahvempi ja voitti ottelun. Ottelun jälkeen Lujan valmentaja Janne Laukkanen soimasi pelaajien asennetta. -Otteluissa tehdään vain tarvittava eikä olla riittävän pelirohkeita hakemaan ratkaisua. Lisäksi Laukkanen toivoi loukkaantumisten jo loppuvan, loukkaantumislistan kasvettua jälleen kahdella pelaajalla.