RNK näytti osaamistaan

4.3.2014

Luja HT kohtasi perjantai-iltana Huittisten jäähallissa RNK:n Raisiosta. Sarjan lähestyessä loppuaan ja molempien joukkueiden menetettyä jo mahdollisuutensa nousukarsintoihin on pelin tasokin laskenut. RNK saapui paikalle reilulla kahdella ketjulla ja romahtikin kolmannessa erässä. Luja HT voitti ottelun lopulta numeroin 7 – 3 (2-2;0-1;5-0).

Ensimmäinen erä käynnistyi tasaisena ja avausmaali syntyi erän lähestyessä puoliväliä. Kalle Pelli sai avaussyötön lapaansa omassa päässä ja luisteli läpi kentän. Vastustajan maalin kierrettyään hän onnistui sijoittamaan kiekon etukulmasta sisään ohi hölmistyneen maalivahdin. Maali innoitti lujalaiset hyökkäämään entistä voimallisemmin ja tällä kertaa se kostautui. Hyökkäyspään tyhmän kiekonmenetyksen jälkeen vastustaja käänsi nopeasti vastahyökkäykseen ja löi sen lopuksi kiekon tyhjiin takatolpalta yhdenkään kotijoukkueen pelaajan sitä suuremmin estämättä ajassa 10.57. Hetkeä myöhemmin Jesse Kutila näytti myös nopeuttaan ja yllätti vastustajan sijoittamalla päätylankista kimmonneen kiekon takatolpan juureen ja Luja HT johti jälleen.  Iloa kesti hetken ja juuri ennen erätaukoa RNK maalasi helpon näköisesti ylivoimalla puolustajan käveltyä alivoimanelikon keskelle ja lauottua kiekon yläputken alle tasoittaen tilanteeksi 2-2.

Toiseen erään kotijoukkue tuli ryhdikkäänä ja sai luotua tilanteita vastustajan maalille. Ottelun puolivälissä ylihyökkääminen kostautui jälleen ja vastustaja rankaisi välittömästi mennen ottelussa 3-2 johtoon. Luja yritti edelleen, mutta ei onnistunut päättämään hyökkäyksiään maaliin vastustajan maalivahdin yltäessä ajoittain huipputorjuntoihin.
Kolmanteen erään Luja HT lisäsi luisteluaan ja Kalle Pelli onnistui heti alkuminuuteilla tasoittamaan ottelun 3-3:een. RNK-pelaajien hermokontrolli alkoi pettää ja heidän otteensa rumenivat muuten hyvin siistinä pysyneessä ottelussa. Lujan Antti Nurminen laukoi kotijoukkueen jälleen johtoon ylivoimalla ajassa 44.58 hyvän ylivoimapyörityksen päätteeksi. Puoli minuuttia myöhemmin RNK-pelaaja poistettiin kaukalosta hänen kostettua Niklas Kulmaselle turhan rajusti tahaton kampitus. Tämän ylivoiman aikana Luja ei maalia tehnyt, mutta heti perään tullen aikana kyllä. Tässä vaiheessa RNK menetti pelin hallinnan totaalisesti ja suunsoitto tuomareille toi jo seuraavan ulosajon. Valitettavasti RNK näyttää osaamistaan usein juuri tällä tavalla.
Lujan valmentaja Janne Laukkanen otti viisaasti aikalisän ja onnistui rauhoittamaan omat pelaajansa. Lujalaiset eivät lähteneet mukaan nahisteluihin ja pelin viimeiset minuutit olivat numeroiden kaunistelua.
Ottelun merkityksettömyys näkyi etenkin Lujan pelissä. Puolustaminen ei kiinnostanut ketään. Maalissa pelannut Janne Rantaniitty jätettiin aivan ilman apuja ja tavoilleen uskollisena hän antoi ottelun aikana muutamaan otteeseen puolustajille oikeutetusti melko suoraa palautetta.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa keskiviikkona vierasottelussa Loimaan Rocketsin ja sarjan viimeisessä ottelussa Salon Kiekkohait ensi lauantaina Huittisissa.