Luja HT:lle tappio Kaarinassa

25.2.2014

Luja HT kohtasi lauantaina Kaarinan Kiekko-Pojat vieraissa. Voitolla Luja HT olisi säilyttänyt teoreettiset mahdollisuudet karsintapaikkaan. Ottelu oli kuitenkin Luja HT:lle vaikea. KaKiPo rankaisi lujalaisten virheistä ja Luja HT oli tehoton. Ottelu päättyi lukemiin 5-3 (0-1, 3-1, 2-1).

Luja HT lähti lauantaina Kaarinaan hakemaan kolmea pistettä jääkiekon 2-divisioonan ottelusta Kaarinan Kiekko Poikia vastaan. Täysi pistepotti olisi antanut vielä mahdollisuuden taistella paikasta Suomi-sarjan karsintaan. Ottelu alkoi tunnustelevasti hieman kaarinalaisten hallinnassa.
Luja sai kuitenkin ensimmäisen tekopaikan vajaa neljä minuuttia ottelun alusta. Miikka Valtanen nousi vahvasti oikeaa laitaa ja laukoi pienestä kulmasta kiekon kohti maalia. Kiekko pomppasi maalin eteen ja paikalla oli Veli-Pekka Reiman. Hän ei erehtynyt vaan laukoi kiekon melkein tyhjään maaliin.
Maalin jälkeen ottelun tempo hieman nousi. Erän puoliväli oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Molemmille joukkueille tuomittiin yksi jäähy. Erän lopussa Lujan puolustus löystyi ja kaarinalaiset saivat luotua muutamia tilanteita mm. yhden läpiajon. Lujan maali pysyi kuitenkin koskemattomana.
Toinen erä alkoi Lujan ylivoimalla. Erän alussa ylivoima ei toiminut, mutta Luja sai ottelun hienoisesti hallintaansa. KaKiPo sai kuitenkin kiekon Lujan alueelle vajaa neljä minuuttia erän alusta ja teki maalin. Laukaus pienestä kulmasta yllätti Lujan maalivahti Janne Rantaniityn. Lujan musta hetki jatkui ja minuutin kuluttua edellisestä kiekko oli jälleen Lujan maalissa. Löysäily omalla alueella tuotti irtokiekon maalin eteen ja kaarinalaiset löivät sen sisään.
KaKiPo meni toisessa erässä jo 3-1 johtoon kun pelikellossa oli 27.50. Maalineduskahinassa kaarinalaiset olivat vahvempia ja survoivat kiekon maaliin. Erän puolen välin jälkeen Luja pääsi jälleen kannoille. Joukkueiden pelatessa tasavajaalla Miika Raittinen käytti tilan hyväkseen. Raittinen polki oikeaa laitaa ja laukoi B-pisteeltä kiekon maaliin. Erän loppu olikin Lujan hallintaa.
Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 3-2. Luja sai hankittua KaKiPolle jäähyn minuutin pelin jälkeen. Ylivoima oli tällä kertaa tuloksekas. Valtasen viivasta ampuma kiekko pomppasi maalivahdista ilmaan ja sieltä maalivahdin selän kautta maaliin. Tämän jälkeen Luja sortui kahteen perättäiseen jäähyyn ja KaKiPo pääsi kahden miehen ylivoimalle. Juuri kun Luja sain neljännen pelaajan kentälle, kaarinalaiset löivät paluukiekon maalin ylänurkkaan.
Maalin jälkeen Lujalla oli kaksi ylivoimaa. Näitä erikoistilanteita Luja ei pystynyt käyttämään hyväkseen. Kolme minuuttia ennen erän loppua Lujan valmentaja Janne Laukkanen otti aikalisän. Aikalisän jälkeen lujalaiset lähtivät innokkaasti hakemaan tasoitusta. Teemu Setälän puolittaisen läpiajon jälkeen kaarinalaiset pääsivät kolmella yhtä vastaan vastahyökkäykseen. Lujan yksinäinen pakki ja maalivahti eivät voineet mitään kun KaKiPo meni kahden maalin johtoon.
Lopussa Luja yritti kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Valmentaja Laukkasen mielestä joukkueen suurin ongelma lauantai ottelussa oli puolustuspelissä. Koko kauden ajan tehokkaasti harjoiteltu osa-alue ei tällä kertaa toiminut. Lujan seuraava ottelu pelataan perjantaina Huittisissa ja vieraaksi saapuu RNK Hoci Raisiosta.