Luja HT aloitti sarjansa murskavoitolla

19.9.2014

Luja HT:n ensimmäinen sarjaottelu oli varjo hieman nihkeistä harjoitusotteluista. Vastassa ollut Kiekkohait ei saanut pidettyä kotijoukkuetta kurissa kuin ensimmäisen erän. Toisessa erässä tutut pelaajat laittoivat verkot heilumaan ja ottelu ratkesi varhaisessa vaiheessa. Lopulta ottelu päättyi Luja HT:n maalijuhliin 14-4 (2-1, 7-1, 5-2).

Luja HT aloitti kauden 2014-15 jääkiekon miesten 2-divisioonassa kotiluolassaan Huittisten jäähallissa. Vastaan asettui Kiekkohait Salosta, jonka Luja HT pudotti viime kevään ensimmäisellä playoff-kierroksella. Hieman heikosti menneiden harjoitusotteluiden jälkeen odotettiin hyvinkin tasaista ottelua viime kauden suuresta tasoerosta huolimatta. Mielenkiinnolla odotettiin myös miten uusi valmentaja Juha Tynkkynen oli saanut joukkueen iskuun harjoituskauden aikana.
Ottelu alkoi lujalaisten näkökulmasta erinomaisesti Olli-Matti Rehakan viedessä Luja HT:n 1-0 johtoon heti minuutin pelin jälkeen. Erää mentiin lujalaisten pienoisessa hallinnassa. Kotijoukkueen tahtia haittasi kuitenkin erän neljä kaksiminuuttista jäähyä. Kiekkohait ei kuitenkaan saanut kiekkoa ylivoimalla maaliin. Jäähyilyn jälkeen Esa Väisänen vei yksilösuorituksellaan Luja HT:n 2-0 johtoon reilu neljä minuuttia ennen erän loppua. Huittisista lähtöisin oleva Jarmo Ruohomaa toi Kiekkohait maalin päähän vain minuutti Väisäsen maalista.
Toinen erä alkoi myös lujalaisten hallinnalla. Viiden minuutin kohdalla Luja HT sai isomman vaihteen silmään ja meni reilussa kolmessa minuutissa neljän maalin johtoon. Ensin Miika Raittinen ohitti Kiekkohaiden maalivahdin päästessään puolustuksen taakse Turkka Hirvinevan ja Veli-Pekka Reimanin esityöstä. Reilu minuutti edellisestä Miikka Valtanen pujotteli viivasta maalille ja laittoi kiekon etuyläkulmaan. 5-1 maalissa kiekon survoi maalivahdin jaloista verkon perukoille Reiman.
Reimanin maalin jälkeen ottelu muuttui rikkonaiseksi. Erinäisten erikoistilanteiden aikana Luja HT lisäsi johtoaan. Illan toisensa tekivät Raittinen, Reiman, Väisänen ja Rehakka. Ajassa 34.07 Raittinen karkasi tasavajaalla läpiajoon Jouni Virtasen syötöstä. Neljätoista sekuntia myöhemmin Reiman nosti ylivoimalla maalin edestä Luja HT:n 7-1 johtoon. Väisänen ja Rehakka tekivät ylivoimamaalinsa molemmat paluukiekoista maalin edestä.
Kolmannessa erässä pelailtiin hieman verkkaisemmin. Kiekkohait saivat ylivoimalla erän avausmaalin, mutta erä mentiin lujalaismerkeissä. Erän aikana Rehakka, Raittinen ja Väisänen viimeistelivät jokainen kypärätempun kauden avauksen kunniaksi. Lujan HT:n maaliinkin lipsahti vielä yksi, joten ottelu päättyi lukemiin 14-4. Joukkueiden tasoero oli yllättävänkin suuri ja mielenkiinnolla jäädään odottamaan toimiiko Luja HT:n peli yhtä hyvin sarjan kovempia joukkueita vastaan. Ensimmäisestä sarjaottelusta selvisi myös valmentaja Tynkkynen puhtain paperein.