Toisen erän onnistumiset ratkaisivat

8.10.2014

Luja HT matkasi viime keskiviikkona kohtaamaan paikallisen Haka Hockeyn ja lauantaina vuorossa oli kotipeli turkulaista Chiefsiä vastaan. Täydet kuusi pistettä otteluista varmasti lämmittävät kannattajien mieltä, mutta pelillinen esitys etenkin kotiottelussa jättää paljon toivomisen varaa. Haka Hockey – Luja HT 3 – 6 (3-2;0-3;0-1) ja Luja HT - Chiefs 5 – 3 (1-2;3-0;1-1)

Maali-iloittelua ensimmäisessä erässä

Paimiossa ottelu lähti hyvin liikkeelle, kun Luja HT:n Saku Uunila laukoi joukkueen ensimmäisen maalin ajassa 2.27. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue tasoitti, mutta viidennellä minuutilla Teemu Setälä vei Lujan jälleen johtoon. Johtoasemaa riitti aina erän toiselle puoliskolle asti, kunnes kotijoukkue kahdella nopealla maalilla siirtyi johtoon.
Ottelun lähestyessä puoltaväliä Miikka Valtanen tasoitti pelin 3-3:een. Ottelun ohitettua puolivälin Esa Väisänen tykitti ensin ylivoimalla jälleen johtoasemaan ja varmisteli pisteiden matkaamisen Huittisiin toisella osumallaan ajassa 37.02. Kolmannessa erässä Haka Hockey sortui jäähyilyyn ja Lujan HT:n kapteeni Antti Nurminen viimeisteli loppulukemiksi 3-6 kahden miehen ylivoimalla.

Toisen erän tehominuutti

Kotiottelussa avausmaali antoi odotuttaa pitkään, kunnes Miikka Valtanen ajassa 12,.06 onnistui maalinteossa. Puolustuksen pahoista virheistä Chiefs tasoitti pelin kahta minuuttia myöhemmin ja siirtyi johtoon 16.23. Toisen erän alussa Lujalle tarjottiin tilaisuutta tasoittaa peli, kun Chiefs-pelaajat ottivat kaksi perättäistä jäähyä. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, mutta hyvä pelivire jäi päälle. Ajassa 30.16 onnistui Olli-Matti Rehakka ohjaamaan maalinkulmalta kiekon ohi loistotorjuntoja esittäneen Chiefs-vahdin. Puoli minuuttia myöhemmin Niklas Kulmanen laukoi maalivahdin ulos torjuman rebound-kiekon verkon perukoille ja Luja siirtyi ansaitusti 3-2 johtoon. Ottelun ratkaisu tuli Teemu Setälän ajaessa oikealta sisään. Chiefs-vahti torjui tiukan vedon jälleen eteensä ja Setälä nappasi kädellä kiekon haltuunsa ja lähti kiertämään maalia. Maalivahdin kompuroitua maalinsa edessä oli Teemulla aikaa sijoittaa kiekko yläputken alle ja tuulettaa 4-2 johtoasemaa. Kolmannen erän lopussa Chiefs yritti kavennusta ilman maalivahtia ja jälleen Lujan kapteeni Antti Nurminen hyödynsi tilanteen laukomalla kaukaa kiekon maaliin.

Vierasottelussa Paimiossa Lujan peli oli uomissaan, mutta kotiottelussa oli paljon toivomisen varaa. Ilman maalissa pelanneen Janne Rantaniityn loistotorjuntoja olisi lopputulos ollut katastrofaalinen. Pelin kannalta olisi oleellista, että syötöt napsahtelisivat lapaan ja että ne saataisiin myös haltuun. Nyt näin ei ollut. Ja toinen melko tärkeä asia olisi, että omasta päästä päästäisiin lähtemään kontrolloidusti, eikä onnenkantamoisilla. Toivottavasti nämä asiat ovat kunnossa, kun Luja HT kohtaa Kupari-Kiekon torstaina Harjavallassa.