VG-62 oli terävämpi lopussa

19.10.2014

Luja HT:n vastuuvalmentaja Juha Tynkkynen kuvasi yhdellä painokelvottomalla sanalla tuntemuksiaan ottelun Luja HT – Naantalin VG-62 päätyttyä. Joukkue oli edeltävän viikon käynyt läpi pelitapaa, jolla naantalilaisilta piti napata kolme pistettä, mutta vielä tällä erää vastustaja oli parempi. Tasaisen ottelun voittomaali syntyi vasta viimeisen vitosen alettua. Luja HT – VG-62 (0-0;2-2;1-3)

Luja oli hyvä ottelun alkupuoliskon

Sarjataulukon ykkösen ja kakkosen ottelusta lauantai-iltana odotettiin tiukkaa vääntöä. Ensimmäisessä erässä alun haparoinnin jälkeen Luja HT sai pelin hallinnan itselleen ja pystyi luomaan hyviäkin maalintekopaikkoja. VG ei ollut huono, mutta Luja onnistui tukkimaan keskialueen siten, että naantalilaiset eivät päässeet myllyttämään peliä Lujan kenttäpäätyyn.
Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin ja vain hienoinen epäonni sekä vastustajan maalivahdin torjunnat viivyttivät avausmaalin syntyä. Ottelun ylitettyä puolivälin Lujan kapteeni Antti Nurminen huudatti yleisöä tykittävällä ylivoimalla kiekon grogilasinkorkuisena vasemman tolpan kautta sisään.
Lujan hurmos jatkui ja ajassa 35.30 Niklas Kulmanen ohjasi Jouni Virtasen viivasta laukoman maalin edestä ohi täysin yllättyneen VG-vahdin. Kaksi-nolla johtoasema tuuditti lujalaiset hyvänolon tunteeseen ja VG hyödynsi tilanteen kaventamalla tilanteeksi 2-1 vain 40 sekuntia myöhemmin. Tämä maali sytytti naantalilaiset taistelemaan ja erän lopussa he tasoittivat tilanteeksi 2-2 pelaamalla taidokkaasti ylivoimalla miehen täysin vapaaksi tyhjälle takatolpalle.

Jäähyt sekoittivat pelikirjan

Kolmanteen erään lähdettäessä peli oli vielä täysin auki, mutta Lujan toisen erän lopussa aloittama vaihtosekoilu jäi päälle. Turhat jäähyt pakottivat pelaamaan erikoistilanteita ja sovitun pelitavan noudattaminen ei enää onnistunut. Lujan hyökkäykset olivat epätoivoisia yhden miehen ylöskuljetuksia, jotka päätyivät useimmiten naantalilaisten tiukkaan puolustuslinjaan. Vastustaja siirtyi ajassa 48.03 ylivoimalla 2-3 johtoon lyötyään torjuman rebound-kiekon verkon perille.
Luja HT onnistui vielä tasoittamaan pelin hetkeä myöhemmin, kun Miika Raittinen onnistui yllättämään VG-vahdin sohimalla Veli-Pekka Reimanin hyökkäyspään aloituksessa voittaman kiekon maaliviivan yli.
Naantalilaisten ykköskenttä oli liikaa lujalaisille ja viisi minuuttia ennen päätössummeria he painoivat kiekon väkisin loistotorjuntoihin venyneen Janne Rantaniityn eteen. Tarpeeksi monta kertaa kun annetaan yrittää, niin meneehän se kiekko lopulta hyvinkin pelaavan maalivahdin selän taakse. Tilanteessa 3-4 Luja yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia ja VG viimeisteli päätöslukemiksi 3-5 tyhjään maaliin.
Ymmärrän hyvin valmentaja Tynkkysen pettymyksen. Ottelu oli hyvää ja vauhdikasta kiekkoa ja peli oli kotijoukkueen hallinnassa 35 minuuttia. Ottelun ratkaisuhetkillä joukkue ei kuitenkaan pystynyt noudattamaan taktiikkaa sovitulla tavalla. Lisäksi heikko puolustuspelaaminen oman maalin edessä antoi voiton avaimet taitaville vastustajille. Onneksi sarja on pitkä ja Luja HT:llä on uusi tilaisuus näyttää omia vahvuuksiaan ensi lauantaina Porin Astora-hallissa Karhu HT:tä vastaan.