Luja HT:lla voitokas lauantai

27.10.2014

Luja HT kohtasi viime lauantaina Porin Astora Areenalla Karhu HT:n. Ottelusta odotettiin tiukkaa. Karhu HT oli tasapisteissä Luja HT:n kanssa ennen ottelua. Luja HT vei kuitenkin ottelun nimiinsä selvin lukemin 1-5 (1-1, 0-3, 0-1).

Luja HT kohtasi jääkiekon 2-divisioonan ottelussa viime lauantaina Karhu HT:n Porista. Kamppailusta odotettiin fyysistä ja tiukkaa vääntöä. Joukkueet olivat tasapisteissä ennen ottelua, joten panoksena oli sarjataulukon toinen sija. Ensimmäinen erä oli tasainen. Maalit ja rangaistukset menivät tasan 1-1, ainoastaan laukausten määrässä Luja oli edellä. Lujan maalista vastasi Olli-Matti Rehakka, syöttäjinä Jesse Kutila ja Esa Väisänen. Karhu HT:n odotettiin pelaavan kovaa fyysistä peliä, mutta joukkue olikin pehmeämpi kuin on totuttu.

Toisessa erässä Lujan hyvä peruspelaaminen alkoi kantaa hedelmää. Ykkösnyrkki Hirvineva-Reiman-Raittinen vei Lujan johtoon ja maalintekijänä kunnostautui Veli-Pekka Reiman. Luja lisäsi johtoaan erässä vielä kahdesti. Ensin Kutila viimeisteli lukemat 1-3, syöttäjänä Rehakka. Vihdoin myös ylivoima tuotti tulosta, kun Turkka Hirvineva vei ylivoimalla Lujan jo 1-4 johtoon. Näin Karhu HT:n lukuisat jäähyt koituivat lopulta heidän kohtalokseen.
Kolmannessa erässä Karhu HT aloitti takaa-ajon vieden erän laukaukset 19-10. Tämä ei kuitenkaan auttanut sillä Lujan puolustus ja maalivahti Veli-Matti Mäkinen kestivät. Mäkiselle kertyi ottelussa 41 torjuntaa. Loppulukemat 1-5 taululle iski illan tehomies Kutila alivoimalla. Joukkueen kapteeni Antti Nurminen oli tyytyväinen ottelun tulokseen. ­–Erityisesti olen tyytyväinen puolustuspeliin, joka toimi tänään hyvin, kommentoi Nurminen. Keskiviikkona Luja HT saa vieraakseen alkukauden hyvin pelanneen sarjanousija Eurajoen Lätkän.