Sarjanousija esiintyi vahvasti Luja HT:n vieraana

2.11.2014

Viime kaudella 3-divisioonassa pelannut EjL yllätti huittislaisen kiekkoyleisön. Luja HT pystyi vain näennäisesti hallitsemaan peliä. Toisen erän parempi viimeistely siivitti eurajokelaiset selvään voittoon lukemin 5-8 (3-4, 0-2, 2-2).

Viime kaudella 3-divisioonassa dominoinut Eurajoen Lätkä saapui ensi kertaa 2-divisioonassa Huittisiin viime viikon keskiviikkona. Odotettavissa oli tiukka ottelu eurajokelaisten aiempien otteluiden perusteella. Luja HT:n odotettiin kuitenkin voittavan sarjanousijan. Valmentaja Juha Tynkkynenkin ilmeisesti ajatteli vastustajan olevan vaatimattomampi laittaessaan testiin uuden maalivahdin Juuso Ikosen.

Ottelu sai salama-alun ja ensimmäiseen kolmeen minuuttiin nähtiin kolme maalia. Avausmaalin teki Lujan Veli-Pekka Reiman vain yhdeksän sekuntia ottelun alusta. Lieneekö tämä aukaissut lujalaisten nappeja, koska seuraavat kaksi maalia teki vierailija. Tuore vahti Ikonen ei kuitenkaan voinut näistä syyttää itseään, vaan kenttäpelaajien virheet olivat suuremmassa roolissa. Molemmissa maaleissa puolustus ei saanut siivottua irtokiekkoja maalin edestä.
Luja kuitenkin hallitsi ottelua ja pääsi ottelussa tasoihin kahdeksan minuutin kohdalla. Miikka Valtanen nousi alueelle sisään ja veti kiekon suoraan luistelusta verkon perukoille. Lujan hallinnasta huolimatta EjL siirtyi 3-2 johtoon vajaa puoli minuuttia tasoituksesta. Tämä maali meni hieman maalivahdin piikkiin ja valmentaja Tynkkynen passitti Ikosen vaihtoon. Maalipuiden väliin liukui Janne Rantaniitty.
Ottelun hienoin maali nähtiin Lujan tehdessä tasoitusmaalin yhdeksän ja puolen minuutin kohdalla. Miika Raittinen lähti kiekon kanssa omasta päädystä purjehtien vastustajan alueelle. Kiekon Raittinen laittoi kuljetuksen päätteeksi vanhanaikaisella ohi eurajokelaisvahdin. Erätauolle lähdettiin kuitenkin EjL:n johdossa 3-4. EjL:n hyökkääjät riistivät alivoimalla Lujan puolustajalta kiekon omissa ja verkko heilui. Luja voitti erän laukaukset selvästi, mutta oli tehoton maalipaikoissa.
Toisessa erässä Lujan hallinta hieman hiipui ja peli pyöri ajoittain myös Lujan päädyssä. Maalin makuun erässä pääsi ainoastaan vieraat. 3-5 maali syntyi kahden lujalaisen istuessa jäähyllä. Napakka rannelaukaus b-pisteeltä viuhui ohi Rantaniityn. Eurajokelaisten kuudes syntyi vaihtotilanteessa, kun EjL sai vaihdosta tulleen pelaajan läpiajoon.
Kolmanteen erään odotettiin sisuuntunutta kotijoukkuetta. Kotijoukkue haki tasoitusta innokkaasti, mutta ilman tulosta. Takaa-ajon katkaisi yhdeksän minuuttia ennen loppua EjL:n vastahyökkäyksestä tullut maali. Tilanne syntyi kun Lujan hyökkäyksen keskeytti hieman kyseenalainen koukkaus, jonka kohteena oli kiekkoa kuljettanut Teemu Setälä.
Lopullinen naula Lujan arkkuun oli vajaa viisi minuuttia ennen loppua syntynyt eurajokelaisten illan kahdeksas. Alivoimaisena Lujan puolustus ei saanut siivottua irtokiekkoa maalin edestä ja EjL:n pelaajat survoivat sen sisään. Ottelun lopussa numeroita kaunisteli Lujan kaksi maalia. Pisteet matkasivat lukemin 5-8 Eurajoelle ja sarjataulukosta saatiin entistäkin tasaisempi. Peräti neljä joukkuetta on tasapisteissä viisi pistettä sarjakärki VG-62:ta perässä.