Helpot pisteet kotiviikolta

26.11.2014

Luja HT:lla oli kahden vierasottelun jälkeen kahden kotiottelun viikko viime viikolla. Keskiviikkona vastassa oli RNK Hoci Raisiosta ja lauantaina Haka Hockey Paimiosta. RNK laittoi kampoihin ottelun alussa, mutta Luja HT vei ottelun nimiinsä lukemin 7-2 (1-1, 3-1, 3-0). Lauantain ottelu oli jo päättynyt ennen kuin se ehti edes alkaa. Vastustajan selkäranka katkesi jo ensimmäisessä erässä ja Luja HT voitti ottelun suurinumeroisesti 13-1 (5-0, 1-0, 7-1).

Jääkiekon 2-divisioonassa pelaava Luja HT sai majailla kotiluolassa koko viime viikon. Kahden perättäisen vierasottelun jälkeen pelattiin kaksi perättäistä kotiottelua. Luja HT oli hävinnyt kaksi edellistä kotiottelua ja oli aika näyttää kotiyleisölle parempia otteita. Hyvä tilaisuus tähän oli, varsinkin kun vastustajat olivat sarjataulukon heikommasta päästä. Tosin keskiviikon vastustaja RNK Hoci oli voittanut edellisen kohtaamisen. Lauantain vastus Haka Hockey on ollut tällä kaudella selvästi viime kautta heikompi ja majailee aivan sarjataulukon hännillä.
Keskiviikon ottelu sai salama-alun, kuten edellinenkin kotiottelu. Vain 23 sekuntia ottelun alusta Luja HT sai avausmaalin. Kalle Pelli löi Antti Nurmisen maalille toimittaman kiekon maalin edustalta verkon perukoille. Ottelun alku oli tasaista päästä päähän kiekkoilua. Rangaistuksiakaan ei nähty kuin yksi erän alkupuolella, lieneekö ollut vaikutusta liigatason tuomarikaksikolla Jari Levosella ja Antti Bomanilla. Yhdeksän peliminuutin kohdalla saatiin kuitenkin kolmas tilastomerkintä erään, kun RNK tasoitti tilanteen.
Toisen erän alku sai melkein yhtä rivakan alun Lujan toimesta. Vajaa minuutti erän alusta ja Miika Raittinen laittaa kiekon ohi RNK:n maalivahdin Veli-Pekka Reimanin loistavasta poikittaissyötöstä. Toista erää oli pelattu vajaa viisi minuuttia kun Luja siirtyi kahden maalin johtoon. Ari-Pekka Mäkinen ohjasi kiekkoa maalin edustalla ja Jesse Kutila iski paluukiekon verkkoon. RNK tuli vielä maalin päähän 26 minuutin kohdalla, mutta Luja lähti tauolle 4-2 johdossa Raittisen illan toisen maalin ansiosta.
Kolmannessa erässä ottelu siirtyi vieläkin selvemmin Lujan haltuun. Joukkueen kapteeni Nurminen iski kahdesti kiekon vastustajan verkkoon. Ensin neljä ja puoli minuuttia erän alusta Teemu Setälä tarjoili Nurmiselle tyhjän maalin 2-1 hyökkäyksen päätteeksi. Pari minuuttia edellisestä Nurminen nousi kulmasta maalin edustalle ja nosti kiekon etuyläkulmasta sisään. Loppunumerot 7-2:n iski Niklas Kulmanen.
Lauantain ottelussa ei pystynyt sarjan häntäpään Haka Hockey antamaan mitään vastusta. Neljääntoista minuuttiin Luja iski neljä maalia yhdeksällä maalia kohti menneellä laukauksella. Tällöin Haka Hockey vaihtoi maalivahtia. Maaliin tullut Roope Lehto sai pidettyä maalinsa hieman puhtaampana kolmanteen erään asti, päästettyään ensimmäisessä erässä yhden ja toisessa yhden.
Kolmannessa erässä nähtiin todelliset maalikarkelot. Luja iski yhteensä seitsemän maalia paimiolaisten verkkoon. Lujan pelaajatkin olivat ottelun jälkeen hieman hämmästyneitä vastustajan heikkoudesta. Illan maalikuninkaat olivat kypärätempun tehneet Niklas Kulmanen ja Ari-Pekka Mäkinen. Parhaat pistemiehet olivat Teemu Setälä ja Kalle Pelli. Luja kohtaa seuraavaksi vielä sarjataulukon häntäpäästä Chiefsin. Tämän jälkeen ennen joulua on tiukka rypistys, kun vastaan tulevat vielä kaikki kärkijoukkueet.