Luja HT:lla kaksijakoinen viikko

10.12.2014

Luja HT:lla oli kahden ottelun viikko. Keskiviikkona kotiottelussa se hankki tiukaksi menneestä ottelusta kolme pistettä, kun vastassa oli KuKi. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 4-3 (1-0, 2-1, 1-2). Sarjataulukon kannalta erittäin tärkeä vierasottelu oli perjantaina VG-62:ta vastaan. Sarjakärki oli kuitenkin selvästi vahvempi lukemin 11-5 (5-0, 3-4, 3-1).

Keskiviikkona Huittisissa pelattiin jääkiekon 2-divisioonan ottelu Luja HT vastaan KuKi. Harjavaltalaiset ovat olleet hieman hankala vastus syksyn mittaan Luja HT:lle ja odotettavissa oli tiukka ottelu. KuKi toimi Lujalle myös sparrausvastustajana ajatellen erittäin tärkeää kärkiottelua, joka pelattaisiin perjantaina Naantalissa. Sarjakärki VG-62:lta olisi saatava pisteitä eron kuromiseksi.
Keskiviikon ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja KuKi:n karvauspeli toi jälleen haasteita Lujan avauksiin. Erän puolessa välissä Luja sai kiekon jo tolppaan. Muuten laukaukset eivät löytäneet kohti maalia. KuKi oli saada yhden avopaikan 13 minuutin jälkeen, kun lujalaiset antoivat harhasyötön. Tilanne pelastui kuitenkin Lujan ottamalla jäähyn ja KuKi:n tuhriessa ylivoimansa. Erän ainokaisen maalin sai kuitenkin Luja ylivoimalla. Pari minuuttia ennen erän loppua Niklas Kulmanen vei Lujan 1-0 johtoon ylivoimalla.
Toinen erä oli Lujalta hieman nihkeää puurtamista ja kiekkoja ei saatu kohti KuKi:n maalia. Sen sijaan harjavaltalaiset saivat kiekon verkkoon kaksi minuuttia erän alusta. Aloituksen jälkeen yksin maalilla seissyt KuKi:n Onni Niemi tasoitti ottelun. Erän puolessa välissä nähtiin ottelun hienoin torjunta, kun Lujan Janne Rantaniitty piti torjunnallaan pelin tasoissa. Hetkeä myöhemmin nähtiin ottelun komein taklaus, kun Lujan Jouni Virtanen torpattiin oman sinisen tuntumassa.
Viisi minuuttia ennen toisen erän loppua Luja sai kirivaihteen silmään ja laukauksia alkoi sadella kohti KuKi:n maalia. Se tuotti myös tulosta pari minuuttia ennen erän loppua. Ensin Kalle Pelli ampui kiekon verkkoon. Syötön tarjoili kaatuessaan maalin kulmalta Miika Raittinen. Parikymmentä sekuntia myöhemmin Esa Väisänen vei Lujan kahden maalin johtoon. Esityön maalin teki karvauksen jälkeen kiekon saanut Jesse Kutila.
Kolmannessa erässä KuKi aloitti takaa-ajon. Kaksi jäähyä kuitenkin hidastivat sitä. Lujan peli kuitenkin muuttui hieman sekavaksi ylivoimien jälkeen ja KuKi sai otetta itselleen. Erän puolessa välissä Lujakin sortui jäähyyn, mutta Miika Raittinen pääsi tekemään alivoimalla 4-1:n. Ottelu näytti selvältä, kunnes Luja päästi KuKi:n kahden miehen ylivoimalle pari minuuttia ennen loppua. Ensin KuKi kavensi viidellä kolmea vastaan reilu minuutti ennen loppua. Sitten se tuli maalin päähän kuudella neljää vastaan reilu puoli minuuttia ennen loppua. Lujan onneksi ottelu loppui ennen KuKi:n tasoitusta.
Perjantaina Luja HT matkasi Kuparivuorelle Naantaliin. Ottelu alkoi Lujan kannalta masentavasti. VG-62 teki ensimmäisen maalin alle minuutin ottelun alusta. Ensimmäisessä erässä Luja tyytyi katsoja rooliin pieniä väläytyksiä lukuun ottamatta. Sarjakärki rokotti virheistä ja vei erän 5-0 nimiinsä. Toisen erän Luja vei nimiinsä, mutta se ei auttanut. VG teki kolme maalia Lujan neljää vastaan ja kaksi niistä tuli vielä alivoimalla. Kolmannessa erässä enää kaunisteltiin lukemia ja VG vei ottelun selvästi nimiinsä.
Tänään keskiviikkona Luja HT saa vieraakseen Karhu HT:n Porista. Ottelu alkaa klo 19 Huittisten jäähallissa.