Luja HT joulutauolle sarjakakkosena

17.12.2014

Luja HT:lla oli syyskauden päätteeksi viime viikolla kaksi ottelua. Keskiviikkona kotiottelussa vastaan asettui Karhu HT. Luja HT punnersi lopulta voiton ottelusta lukemin 3-1 (1-0, 0-0, 2-1). Lauantaina Luja HT matkasi Eurajoelle. Edellisen kohtaamisen voittanut EjL ei pystynyt jatkamaan voittoputkeaan ja Luja HT voitti ottelun lukemin 2-5 (1-2, 0-2, 1-1).

 

Jääkiekon 2-divisioonassa pelattiin viimeiset kierrokset ennen joulutaukoa. Luja HT:lla oli kahden ottelun viikko. Keskiviikkona Huittisten jäähalliin saapui Karhu HT Porista ja lauantaina Luja HT matkasi Eurajoelle EjL:n vieraaksi. Matkaa sarjakärkeen oli jo kertynyt runsaasti ja joulutauolle oli saatava täysi pistepotti mukaan.
Keskiviikon ottelu oli alusta tasaista puurtamista ja kahdessa ensimmäisessä erässä tapahtumia oli niukasti. Luja sai kuitenkin ensimmäiseen erään yhden maalin Karhu HT:n verkkoon. Maalintekijänä kunnostautui Miika Raittinen. Toisessa erässä ei nähty kuin kaksi Karhu HT:n rangaistusta. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet saivat tasaisesti laukauksia kohti maalia. Toisessa Luja vei laukaukset selvästi nimiinsä, mutta viime otteluista tuttu maalinteon vaikeus näkyi Lujan otteissa.
Kolmannessa erässä nähtiinkin tapahtumia kahden edellisen erän edestä. Porilaisten pasmat menivät sekaisin hieman ennen erän puoltaväliä. Tuomareiden kanssa pidetyn torikokouksen seurauksena sai yksi joukkueen toimihenkilöistä lähteä katsomoon. Erässä nähtiin kolme maalia, joista Luja teki kaksi. Niklas Kulmanen vei Lujan 2-0 johtoon ja Kalle Pelli teki Lujalle kolmannen maalin. Karhu HT kavensi tilanteen 3-1:n neljä minuuttia ennen loppua, mutta kiri ei riittänyt ja pisteet jäi Huittisiin.
Lauantain ottelussa Eurajoelle oli näytön paikka. Edellisessä kohtaamisessa Huittisissa sarjanousija EjL yllätti Lujan ja voitti ottelun. Ensimmäinen erä oli suhteellisen tasaista. Luja oli ennen erän puoltaväliä jo 2-0 johdossa Teemu Setälän ja Miika Raittisen maaleilla. EjL tuli kuitenkin maalin päähän hieman ennen erän loppua.
Toisessa erässä EjL hallitsi ottelua ja Lujan maalivahti Veli-Matti Mäkinen joutui ottamaan kiinni 20 laukausta. Luja oli kuitenkin tehokkaampi maalinteossa ja sai tehtyä erässä kaksi maalia. Lujan kolmannesta vastasi illan toisellaan Teemu Setälä ja neljännestä Severi Wallin. Kolmannessa erässä Luja jälleen ryhdistäytyi ja otti ottelun hallintaansa. Erän alussa tullut eurajokelaisten kavennuskaan ei hämmentänyt lujalaisia. Loppulukemat 5-2 viimeisteli Veli-Pekka Reiman erän loppupuolella.
Luja HT lähti joulutauolle sarjakakkosena, kymmenen pistettä kärjessä majailevaa Naanatalin VG-62:ta perässä. Kymmenestä jäljellä olevasta ottelusta olisi saatava täydet pisteet ja toivottava vähän apuja myös muilta joukkueilta. Joulutauon aikana Lujan saatava loukkaantumiset hoidettua ja kuviot kuntoon, jos mielii saada sarjakärjen kiinni.
Luja HT:n kausi jatkuu 10.1.2015 kotiottelulla Loimaan Rocketsia vastaan. Luja HT toivottaa kaikille Rauhallista Joulunaikaa!
Bobby