Luja HT:n peli jatkuivat voitolla

14.1.2015

Miika Raittisen peli-iloa kuvasi tehot 1+3.
Miika Raittisen peli-iloa kuvasi tehot 1+3.

Luja HT kohtasi ensimmäisessä pelissään joulutauon jälkeen Loimaan Rocketsin. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Rockets oli voittanut tasaisen ottelun voittolaukauskilpailun jälkeen, joten ilmassa oli revanssin tuntua. Ottelun aikana loimaalaisilla oli omat etsikkoaikansa, joita he eivät pystyneet hyödyntämään. Luja vei ottelun lopulta reilulla maalierolla 7 – 2 (3-1;1-0;3-1).

 

Ottelun avauserä oli vauhdikasta kiekkoa ja molemmat joukkueet olivat valmistautuneet hyvin. Avausmaalin nähtiin, kun Jesse Kutila ja Kalle Pelli pelasivat kiekon tyhjän maalin eteen Olli-Matti Rehakalle ajassa 4.45. Lujan peli oli uomissaan ja hetkeä myöhemmin Ari-Pekka Mäkinen survoi kiekon toistamiseen Rockets-vahdin selän taakse.
Kotijoukkue innostui hieman liikaakin kahden maalin johdossa ja unohti puolustaa. Rockets pääsi hyökkäämään neljällä yhtä vastaan ja vaikka maalissa pelannut Janne Rantaniitty oli ottelun aikana itse varmuus, tällä maalille hänkään ei voinut mitään. Kavennusmaali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun kolme minuuttia myöhemmin Esa Väisänen upotti lujan lyöntilaukauksen tolpan kautta sisään loistavan hyökkäyskuvion päätteeksi.
 
Keskittyminen herpaantui
 
Rockets-pelaajien turhautuminen toisen erän lopussa kostautui jäähyillä. Luja HT ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimaa, vaikka sai jatkaa sitä vielä toisen erän alussa. Päinvastoin toisen erän alkuun pukukopista kaukaloon saapui joukkue, joka hävisi kaksinkamppailut ja syötti aina pari metriä taakse. Rockets sen sijaan sai erän alkuun aikaan melkoisia myllytyksiä Lujan kenttäpäädyssä. Ottelun vanhetessa Luja HT sai jälleen pelistä kiinni ja viimeisillä minuuteilla Rockets ei päässyt pois omasta kenttäpäädystään. Hirvittävän pyörityksen jälkeen Veli-Pekka Reiman murtautui väkisin maalin eteen ja sijoitti kiekon maalin ajassa 39.59.
Päätöserään pukukopista tuli päättäväinen kotijoukkue. Teemu Setälä lisäsi Lujan johdon heti kärkeen neljään maaliin ja vastustajan selkäranta murtui. Otteet jäällä kovenivat ja tuomarit joutuivat jakamaan salomonintuomioita pitääkseen otteet kurissa. Lujaa omat jäähyt eivät peli-iloa häirinneet, vaan erän aikana joukkue teki kaksi todella kaunista maalia tasavajaalla ja alivoimalla. Lujan ykköskenttä Veli-Pekka Reiman, Miika Raittinen, Esa Väisänen, Antti Nurminen ja Jussi Mäkelä löysivät toisensa muinaisen punakoneen tavoin ja repivät vastustajan ajoittain täydellisesti kuutamolle. Lujan vastuuvalmentaja Juha Tynkkynen iloitsi ottelun jälkeen joukkueensa voitosta, mutta kertoi pelänneensä ottelun olevan juuri niin vaikea, kuin se olikin. 
Luja HT kohtaa tänään keskiviikkona Salon Kiekkohait kotonaan Huittisten jäähallissa klo 19.00.
 
Jaromir