Kaksi tiukkaa ottelua toivat Luja HT:lle vain kaksi pistettä

11.2.2015

Miika Raittinen yrittää ohittaa VG-62:n Kimmo Wasströmiä. Kuvaaja Kata Sivunen.
Miika Raittinen yrittää ohittaa VG-62:n Kimmo Wasströmiä. Kuvaaja Kata Sivunen.

Luja HT:lla oli viime viikolla kaksi tiukkaa ottelua. Keskiviikkona Harjavallassa KuKi laittoi Luja HT:n ahtaalle ja ottelu venyi aina voittolaukauskilpailuun. Loppulukemat olivat Luja HT:lle voitolliset 2-3 VL (0-0, 2-0, 0-2, 0-0). Lauantaina Luja HT lähti haastamaan lohkon kärjessä olevaa Naantalin VG-62:ta. Ottelu oli tasaista vääntöä, mutta pisteet matkasivat Naantaliin lukemin 0-4 (0-0, 0-3, 0-1).

 

Jääkiekon 2-divisioonassa Luja HT matkasi keskiviikkona Harjavaltaan ”paikallisvastustaja” KuKi:n vieraaksi. Harjavaltalaiset ovat pelanneet kurinalaista puolustuspeliä kaikissa aiemmissa kohtaamisissa ja Lujalle oli odotettavissa täysi iltapuhde. Tämä ottelu antaisi myös alkuvauhdit lauantain kärkikamppailulle.
Ottelun ensimmäinen erä oli hieman enemmän Lujan hallintaa, mutta KuKi:n jälleen tiivis puolustus ei päästänyt Lujaa kunnon maalipaikoille. Erässä ei nähty muita tilastomerkintöjä kuin yksi KuKi:n rangaistus. Toisessa erässä harjavaltalaiset olivat tehokkaampia maalinteossa. Laukaukset maalia kohti menivät melkein tasan, mutta lukemat taululla olivat 2-0 erän jälkeen.
Kolmannessa erässä Lujakin ryhdistäytyi ja pääsi myös maalien makuun. 2-1 kavennus syntyi vielä viime kaudella Harjavallassa pelanneen Ville-Veikko Långin lavasta. Luja tuli vielä tasoihin 6 minuuttia ennen erän loppua ja maalin tekijänä oli Esa Väisänen. Varsinainen peliaika päättyi tasan ja jatkoajan jälkeen ratkaisu haettiin voittolaukauksin. Kaksi pistettä Lujalle ratkaisi kapteeni Antti Nurminen, joka oli voittolaukauskilpailun ainoa onnistuja.
Lauantaina Huittisissa oli lohkon ”el clasico”, kun kärkijoukkue Naantalin VG-62 saapui Lujan vieraaksi. Lujalla olisi ollut vielä hienoiset saumat tavoitella lohkon kärkipaikkaa voittamalla ottelun. Ottelun ensimmäinen erä olikin todella tiukkaa taistelua. Luja voitti erän laukaukset selvästi, mutta maaleja ei nähty kumpaankaan päähän.
Toisessa erässä alkoikin hienoiset erot tehokkuudessa näkyä. VG teki ottelun avausmaalin reilu puolitoista minuuttia erän alusta. Lujallakin oli paikkansa, mutta kiekkoa ei saatu maaliin. Sen sijaan VG iski erän puolen välin molemmin puolin kaksi ylivoimamaalia. Kolmanteen erään lähdettiin selvän oloisissa lukemissa 0-3.
Kolmannessa erässä Lujalle tarjottiin mahdollisuutta tulla takaa. Erän alkupuolella Lujalla oli jopa neljän minuutin ylivoima. Tehottomuus vain näkyi ja maaleja ei syntynyt. VG:n maalivahti Kimmo Wasström torjui ottelussa 40 laukausta. VG teki erässä yhden maalin ja loppulukemat olivat 0-4. Lujalla on vielä kolme runkosarjan ottelua ennen playoffeja. Näissä otteluissa on saatava peli lopullisesti uomiinsa, että ero VG:n saadaan kurottua kiinni.
Bobby

 

Lue viikon pelaajan haastattelu Luja HT:n nettisivun uutisista!