Niukka tappio ja murskavoitto Luja HT:n viikon saldo

18.2.2015

Luja HT:lla oli jälleen kahden ottelun viikko. Keskiviikkona matka suuntasi kohti Poria. Tärkeästä ottelusta olisi pitänyt saada pisteet. Toisin kävi ja Karhu HT voitti ottelun lukemin 2-1 (0-1, 1-0, 1-0). Lauantaina oli jälleen Luja HT:n kotipeli ja vastaan asettui EjL Eurajoelta. Vajaamiehinen eurajokelaisryhmä ei saanut haastettua kotijoukkuetta. Ottelu päättyi suurinumeroisesti 11-3 (3-0 , 3-1 , 5-2).

 

Jääkiekon 2-divisioonassa Luja HT:lla oli sarjataulukon kannalta tärkeä ottelu keskiviikkona Porissa. Kotijoukkue Karhu HT on hengittänyt kolmannella paikalla niskaan jo pitkään ja nyt oli mahdollisuus tehdä selkeä pesäero. Luja hallitsi ottelun alkua selvästi ja sillä oli mahdollisuus ratkaista peli heti kättelyssä.
Tämä ei kuitenkaan onnistunut ja kiekko saatiin ensimmäisessä erässä vain kerran Karhu HT:n maaliin. Maalintekijänä kunnostautui Antti Nurminen hieman onnekkaallakin ylivoimamaalilla. Tämän jälkeen Karhu HT nosti pelin fyysistä tasoa ja Luja jäi vähän jalkoihin.
Luja sai kuitenkin laukauksia Karhu HT:n maalia kohden, mutta tuloksetta. Edellisistä peleistä tuttu maalinteko-ongelma näytti jatkuvan edelleen. Toisen erän lukuisat ylivoimatkaan eivät tuottaneet tulosta. Lopulta Karhu HT vei ottelun toisen ja kolmannen erän ainokaisillaan. Karhu HT nousi Lujan kanssa tasapisteisiin ja Luja on edellä vain maalieron turvin.
Lauantaina Huittisiin saapui Eurajoen Lätkä. EjL on ollut ajoittain erittäin pirteä joukkue ja ottelusta odotettiin suhteellisen kovatasoista. EjL kamppailee sarjataulukon neljännestä sijasta ja kotiedusta playoffien ensimmäiselle kierrokselle, joten pisteet ovat tärkeitä myös heille.
Ottelun tason kannalta huono uutinen tuli jo ennen peliä, kun selvisi, että EjL on melko vajaamiehinen. Tämä näkyi osittain jo ottelun alussa, kun Luja meni alle neljän minuutin 2-0 johtoon. Ensin Olli-Matti Rehakka laukoi kiekon verkkoon suorasta aloitusvoitosta ja sen jälkeen Otto Rantanen ujutti kiekon etuyläkulmasta sisään. Luja vei ensimmäisen erän 3-0, joten maalijuhlia oli luvassa.
Ottelun toisessa erässä nähtiin myös kolme lujalaismaalia, joista kaksi tuli ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Eurajokelaisten pakka oli sekaisin ja tunteiden kuumeneminen tuomareille ei tilannetta helpottanut. Lujan maaleista kaksi tuli Niklas Kulmasen lavasta. Jälkimmäinen alivoimalla tehty maali oli ottelun hienoimpi, kun. Kulmanen ja Nurminen pelasivat EjL:n puolustuksen ja maalivahdin kahville. 
Toisella erätauolla tarjoiltiin yleisölle myös taukoviihdettä, kun Lujan juniorit yrittivät ohittaa rangaistuslaukauksilla entistä liigamaalivahtia. Kolmannessa erässä nähtiin sitten maaleja koko rahalla. Luja tehtaili viisi maalia ja EjL kaksi. Kulmanen viimeisteli kypärätemppunsa erän alkupuolella ja Lujan maalitykki Esa Väisänenkin sai kuivan kautensa poikki. Lujalla on vielä yksi runkosarjan ottelu, jonka jälkeen ratkeaa lopullinen sijoitus.
Bobby
Lue viikon pelaajan haastattelu Luja HT:n sivuilta!