Luja HT:n playoffsit päättyivät lyhyeen

4.3.2015

Luja HT sai vastaansa playoffsien ensimmäisellä kierroksella RNK Hocin. Ensimmäinen ottelu Raisiossa alkoi vaikeasti ja Luja HT ei siitä toipunut. RNK vei ensimmäisen ottelun pisteet lukemin 6-3 (5-1, 1-1, 0-1). Toisessa ottelussa kotonaan Luja HT:n oli pakko voittaa. Luja HT ei löytänyt pelirytmiä kotonakaan ja varsinkin toisen erän huonot otteet auttoivat vastustajaa. RNK jatkoi toiselle kierrokselle voitettuaan toisenkin ottelun lukemin 4-5 (2-1, 1-3, 1-1).

Jääkiekon 2-divisioonassa alkoi playoffsit viime viikolla. Luja HT sain vastaansa runkosarjan seitsemänneksi sijoittuneen RNK Hocin Raisiosta. Ensimmäinen ottelu pelattiin Raisiossa lauantaina. Luja HT:n puolustus sai sairastuvalta takaisin Jussi Mäkelän ja Antti Nurmisen, mutta oli silti normaaliin kokoonpanoon verrattuna vajaamiehinen.
Ottelu alkoi Lujan kannalta huonosti, ensimmäistä erää hallitsi RNK. Vajaassa viidessätoista minuutissa RNK johti ottelua jo 4-0. Tällöin Luja vaihtoi myös maalivahtia ja maalin luisteli Veli-Matti Mäkinen Janne Rantaniityn tilalle. Pientä piristystä Lujalle toi seitsemäntoista minuutin kohdalla Roope Lindholmin ylivoimamaali. Erä meni kuitenkin RNK:lle 5-1.
Toisessa erässä Luja hieman paransi otettaan ja sai kavennusta aikaiseksi, mutta vain yhdellä maalilla. Aivan erän lopussa RNK siirtyi jälleen neljän maalin johtoon. Kolmannessa erässä Luja selvisi ilman takaiskumaaleja, mutta RNK:n verkkoon Luja ei saanut kuin yhden. Otteluparin ensimmäinen ottelu toi siten kotijoukkue RNK:lle kaksi pistettä.
Lauantaina Lujalla oli edessä pakkovoitto, että se pääsisi jatkoerään ja sitä kautta olisi vielä mahdollisuus toiselle kierrokselle. Ensimmäisessä erässä Luja näytti olevan kohtuullisen hyvällä jalalla liikkeellä. Kaksi ja puoli minuuttia erän alusta se menikin 1-0 johtoon Miika Raittisen maalilla. Huonoja uutisia Lujalle toi Esa Väisäsen loukkaantuminen erän puolessa välissä.
Lujan pelissä paistoi ajoittainen huolimattomuus ja RNK tasoittikin erän loppupuolella Lujan puolustuksen sekoillessa omassa päässä. Puolitoista minuuttia ennen erän loppua parhaiten Lujasta esiintynyt kakkoskenttä vei Lujan jälleen johtoon. Kalle Mahlamäki survoi irtokiekon maalin edestä verkkoon. Näin Luja meni erätauolle johdossa.
Toisessa erässä ensimmäisen erän muutamat hyvät lujalaiset suoritukset loistivat poissaolollaan. Luja teki armottoman määrän virheitä ja RNK rokotti niistä. Raisiolaiset tekivät kolme perättäistä maalia ja siirtyivät kahden maalin karkumatkalle kun erää oli jäljellä vajaat viisi minuuttia. Lujan takaa-ajolle kolmanteen erään antoi edellytyksiä Niklas Kulmasen ylivoimamaali hienon kuvion päätteksi erän lopussa.
Kolmanteen erään odotettiin sisuuntunutta Luja HT:ta. Hieman sitä näkyikin ja yritystä tasoitukseen oli. Hieman ennen erän puoltaväliä yritys palkittiin. Jälleen Lujan kakkoskenttä oli asialla ja Teemu Setälä toi Lujan tasoihin. Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun Lujan hyökkäys katkaistiin ja RNK:n Niko Tammelin pääsi yksin läpi, viimeistellen kypärätemppunsa.
Luja yritti lopussa sinnikkäästi tulla tasoihin, mutta yritykset jäivät hieman laihoiksi. RNK voitti ottelun ja meni selvällä kahdella voitolla playoffsien toiselle kierrokselle. Koko kaudella Luja ei ole saanut peliä aivan terävimpään iskuun ja nyt loukkaantumiset vielä sotkivat kuviota. Näin Luja HT:n kausi päättyi vastoin odotuksia jo ensimmäiselle playoffs- kierrokselle.