Luja HT neljän ottelun voittoputkessa

13.10.2015

Luja HT:ssa ensimmäistä otteluaan lauantaina pelannut maalivahti Matias Toivola ja nuori puolustaja Kasperi Lähteenmäki vartiovat Luja HT:n maalia."

Luja HT on jatkanut mainioita otteita avausottelun jälkeen. Toisessa ottelussa kaatui vieraissa Loimaan Rockets lukemin 3-4 (0-0, 3-2, 0-2) ja kolmannessa kotona TarU Tarvasjoelta selkeästi 7-0 (5-0, 1-0, 1-0). Viime lauantain ottelussa kotihallissa vieraili turkulainen Chiefs, josta ei myöskään ollut vastusta. Ottelu päättyi lukemiin 9-4 (5-0, 2-2, 2-2).

Jääkiekon 2-divisioonassa on kausi alkanut huittislaisittain mainiosti. Luja HT on voittanut jokaisen neljän pelatun ottelunsa varsinaisella peliajalla. Sarjassa tällä hetkellä kärkipaikkaa pitävä Loimaan Rockets on aloittanut myös vahvasti. Rockets on pelannut yhden ottelun enemmän ja on siksi kärjessä. Loimaalaiset ovat myös antaneet kovimman vastuksen Luja HT:lle. Syyskuun lopussa pelatussa ottelussa Loimaalla lujalaiset saivat ratkaistua vasta viimeisellä minuutilla ottelun edukseen. Voittomaalista vastasi tuolloin Teemu Setälä.

Lokakuun kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastus ei ollut yhtä kova kuin Loimaalla. Molemmat ottelut pelattiin Huittisissa ja ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui TarU Tarvasjoelta. Luja oli voittanut tarvasjokelaiset selvästi kahdessa harjoitusottelussa, joten ottelusta oli odotettavissa Lujan voitto. Ottelu ratkesikin ensimmäisessä erässä, kun Luja takoi taululle lukemat 5-0. Lujan maalivahti Janne Rantaniitty piti nollat ja Luja teki vielä toisessa sekä kolmannessa erässä yhden maalin per erä. Lujan ylivoimaa kuvasi hyvin TarU:n maalivahtien keräämät 82 torjuntaa. –Meillä oli seitsemästä maalista huolimatta maaliteon vaikeutta, kuten torjuntamäärästä voi päätellä, analysoi lukemia Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä.  Lujan tehomiehinä häärivät kolmella pisteellään Roope Lindholm ja Niklas Kulmanen.

Viime lauantaina Huittisiin saapui turkulainen Chiefs. Chiefs on ollut vuodesta toiseen lohkon keskikastin joukkue ja aina yllätysvalmis. Tällä kertaa yllätystä ei tullut ja tämäkin ottelu ratkesi jo ensimmäisessä erässä. Luja teki jälleen viisi maalia ensimmäisessä erässä ja piti oman pään puhtaana. Lujan valmentaja Mäkelän mielestä Chiefs oli kuitenkin huomattavasti vahvempi joukkue kuin TarU. Toinen ja kolmas erä olivat pelailua ja osittain Lujan peliä haittasi kaksi loukkaantumista. Molemmat erät päättyivät lukemiin 2-2 ja pisteet jäivät Huittisiin loppulukemin 9-4. Lujan tehokkain ottelussa oli Veli-Pekka Reiman.

Lauantain ottelun kesken jättämään joutuneiden Kalle Pellin ja Miika Raittisen toipumisaikataulu on vielä epäselvä. Lujan kannalta näillä loukkaantumisilla on suuri merkitys varsinkin kun vastaan tulevat seuraavaksi kärkipään joukkueet EjL ja Haka Hockey. –Kahdessa viimeisessä pelissä olemme pelanneet vahvasti, vaikka vastustajat ovat olleet heikompia. Pellin ja Raittisen loukkaantumiset ovat tietenkin paha juttu seuraavien otteluiden kannalta, mutta tärkeitä on, ettei kummallekaan sattunut pahasti, kommentoi valmentaja Mäkelä tulevia otteluita ja loukkaantumisia.