Luja HT kaatoi Haka Hockeyn

28.10.2015

Perjantaina kypärätempun tehnyt Ari-Pekka Mäkinen harhauttaa Hakan puolustajaa. Kuva Kata Sivunen.

Perjantaina Huittisten jäähallissa koettiin vauhdikas kiekko-ottelu. Luja HT ja Haka Hockey ottivat toisistaan mittaa tasapäisesti. Ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä, kun Luja HT löysi uuden vaihteen ja meni menojaan. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 10-2 (4-1, 0-1, 6-0).

Jääkiekon 2-divisioonan ottelussa perjantai-iltana Luja HT:n vieraaksi saapui Haka Hockey Paimiosta. Luja HT lähti otteluun kokoonpanolla, joka ainakin kokemuksessa jäi vastustajalle reilusti. Lukuisat loukkaantumiset antoivat myös näytön paikan Lujan nuorille tulokkaille. Toisaalta pelaaminen kokeneita paimiolaisia vastaan olisi todellinen tulikoe. Kokoonpanoon palasi aivotärähdyksen jälkeen Miika Raittinen, joka hieman helpotti joukkueen tuskaa.
Haasteista huolimatta Luja aloitti ottelun erittäin vahvasti. Hyökkäykset vyöryivät yksi toisensa jälkeen Hakan päätyyn. Parhaat paikat loivat Lujan kakkoskenttä ja Jussi Mäkelällä oli jopa tyhjä maali edessään. Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen myös Haka sai vetoja kohti Lujan maalia. Paras paikka Hakalle tuli seitsemän minuutin kohdalla, kun nuorisokentälle kävi pieni virhe. Maalivahti Janne Rantaniitty kuitenkin pelasti tilanteen.
Ennen erän puolta väliä Mäkelällä oli jälleen paikka ja myös ykköskentän Veli-Pekka Reiman suti ohi tyhjästä. Hieman erän puolen välin jälkeen Luja joutui alivoimalle, mutta pelasi kuitenkin ennakkoluulottomasti. Kalle Mahlamäki vei kiekon alivoimalla hyökkäyspäätyyn ja kiekko ajautui toiseen kulmaan Hakan puolustajalle. Ari-Pekka Mäkinen karvasi kiekon takaisin, nousi maalin kulmalle ja nosti kiekon etunurkasta sisään.
Maalista Luja sai vielä uutta intoa ja paikkoja syntyi lisää. Ajassa 14.26 Lujalle syntyi seuraava maali, hieman onnekkaastikin. Kapteeni Antti Nurminen nousi viivasta ja laukoi kohti maalia. Hakan maalivahti torjui kiekon eteensä ja paikalle tullut Hakan puolustaja Pekka Raunio potkaisi kiekon maaliin. Vain minuutti edellisestä Lujan ykkösylivoima pääsi pyörittämään ylivoimaa. Kauniin syöttöketjun jälkeen Mäkinen pääsi iskemään illan toisensa Raittisen ja Reimanin syötöstä.
Ylivoiman jälkeen Lujalle tuli pieni suvantovaihe ja Haka pääsi pyörittämään reilu minuutin putkeen. Peli jäi onneksi kulmissa pyörimiseen ja muutamaan vaarattomaan laukaukseen. Minuutti ennen erän loppua Lujan kakkosylivoima pyöritti ylivoimaa. Teemu Setälä antoi kiekon päädystä kulmaan Niklas Kulmaselle. Setälä kiersi maalin takaa maalin takakulmalle, jonne Kulmanen toimitti kiekon ja Setälä laittoi sen tyhjään maalin. Toisena syöttäjänä maaliin oli Mäkelä. Juuri ennen erän loppua Luja hieman herpaantui ja Haka pääsi kaventamaan läpiajosta taukolukemiksi 4-1.
Toiseen erään lähdettiin aivan eri merkeissä. Haka oli päättänyt tulla takaa vielä tasoihin ja myllytti peliä Lujan päätyyn. Kaksi minuuttia erän alusta se tuotti jo tulosta ja Haka kavensi lukemiksi 4-2. Maalin jälkeenkin Haka hallitsi peliä ja Lujan riveistä jäi jälleen yksi pelaaja pois, kun Otto Rantasen jalka ei kestänyt pelaamista. Lujan valmennus ottikin aikalisän vähän ennen ensimmäisen viitosen täytyttyä. Mäkelä siirrettiin Rantasen tilalle puolustajaksi, että saatiin parit täyteen.
Luja alkoi saada myös otetta kiekosta, mutta huonot syötöt tai syötön vastaanotot estivät hyökkäysten pääsyn aina Hakan päätyyn. Haka jatkoi painostusta vielä erän puoleen väliin asti, mutta Rantaniitty kesti yritykset. Erän lopulla Lujakin sai jo paikkoja Hakan päädyssä, mutta kiekkoa ei saatu maaliin asti. Myöskään Haka ei onnistunut maalinteossa ja erätauolle lähdettiin lukemista 4-2.
Kolmas erä alkoi kuin ensimmäinen. Lujan syötöt kulkivat ja hyökkäykset vyöryivät Hakan päätyyn ja vieraat sortuivat jäähyyn heti erän alussa. Lujan kakkosylivoima oli asialla, kun syntyi ehkä ottelun tärkein maali kahden minuutin kohdalla. Setälä tarjoili maalin takaa maalin edessä tyhjänä seisoneelle Mahlamäelle, joka laittoi kiekon varmasti tyhjiin. Lopullisesti Hakan selkäranka katkesi kun Esa Väisänen vei jalkakynällä pakin kahville, kiersi maalivahdin ja laittoi kiekon kuudennen kerran Hakan reppuun. Lukemia kaunistelivat vielä Mahlamäki Väisäsen syötöstä 7-2:n. Illan kahdeksas syntyi Kulmasen lavasta alivoimalla. Kypärätempun viimeisteli koulumaalilla Mäkinen ja loppulukemat 10-2 viimeisteli Setälä.
Ennakkoon hieman ohuesta materiaalista huolimatta Luja pystyi hyvään taisteluun. Silmiinpistävää oli maalinteon tehokkuus erityisesti kolmannessa erässä, kun ottelu piti ratkaista. Lisäksi katsojat saivat todellista vastinetta rahoilleen, sillä kaikki Lujan maalit olivat tekemällä tehtyjä. Taisteluilmeen ilmentymä ottelussa oli Mahlamäki, joka myös palkittiin ottelun parhaana lujalaisena. Lujan seuraava kotiottelu onkin mielenkiintoinen, sillä vastaan tulee 31.10. naapuripitäjän KK-V.

Sunnuntaina myös murskavoitto
Sunnuntaina Luja HT kohtasi Kiekkohait Salossa. Ottelu oli perjantaisen kaltaisesti myös suurinumeroinen. Luja HT voitti ottelun selvästi 3-10 (1-4, 1-4, 1-2) Luja HT:n tehokkaimmat ottelussa olivat ykköskentän Miika Raittinen (2+4), Esa Väisänen (1+4) ja Veli-Pekka Reiman (2+2).