Naapurista ei vastusta Luja HT:lle

4.11.2015

Kaukaloon palannut Jesse Kutila (vas.) pääsee myös maalin makuun Niklas Kulmasen syötöstä. Kuva Kata Sivunen.

Pyhäinpäivänä pelattiin kiihkeä jääkiekko-ottelu, jossa toisistaan mittaa ottivat naapurit Luja HT ja KK-V. Ottelu säilyi jännittävänä aina kolmannen erän lopulle. Luja HT karisti kokemäkeläiset kannoiltaan ja voitti ottelun lopulta lukemin 14-4 (4-1, 3-1, 7-2).

Lauantaina nähtiin jääkiekon 2-divisioonassa ensimmäinen kohtaaminen Luja HT:n ja Kokemäen KK-V:n välillä. KK-V oli yllättänyt edellisessä ottelussaa KuKin ja kokemäkeläisten uskottiin tulevan kovalla tahdolla otteluun. Näin olikin ja KK-V pystyi haastamaan ottelun alussa kotijoukkueen oikein toden teolla.
Ensimmäinen viisi minuuttia mentiin tasatahtiin. Ottelun avausmaalin sai kotiyleisön yllätykseksi tehtyä KK-V, kun kuusi minuuttia oli pelattu. Luja HT pelasi alivoimalla ja yhden pelaajan jäätyä keskialueelle odottelemaan KK-V:lle rangaistusta, KK-V sai reilusti tilaa. He käyttivät tilan hyväkseen ja Ville Viitamäki iski kiekon verkkoon.
Luja HT ei kuitenkaan tästä lamaantunut vaan tuli tasoihin reilun minuutin päästä. Niklas Kulmanen kaivoi irtokiekon maalin edestä KK-V:n verkkoon. Luja HT alkoi saada peliä enemmän vastustajan päätyyn ja maaleja alkoi syntyä. Erän puolen välin jälkeen Esa Väisänen punnersi KK-V:n puolustuksen keskeltä itsensä sektoriin ja ohitti KK-V:n maalivahdin terävällä rannelaukauksella.
Vain pari minuuttia edellisestä ja Lujan ykköskenttä laittoi KK-V:n puolustuksen sekaisin terävillä syötöillä ja Veli-Pekka Reiman sai laittaa kiekon lähes tyhjään maaliin. Vielä sekunti ennen erän loppua Luja kasvatti johtonsa 4-1:n. Antti Nurminen syötti KK-V:n puolustajien välistä Miika Raittisen läpiajoon ja Raittinen laittoi kiekon kylmästi reppuun.
Toisen erän alku oli kotijoukkueelta jälleen vaikea. Luja sai heti erän alkuun ylivoiman, mutta pelasi löysästi. Lujan pakin lauottua päin karvaavaa hyökkääjää KK-V pääsi vastahyökkäykseen. Lujan puolustus pääsi vielä tilanteeseen mukaan, mutta ei pystynyt estämään maalia. KK-V sai vielä toisenkin paikan alivoimalla, mutta kotijoukkueen onneksi vieraat eivät saaneet lisäkavennusta aikaiseksi.
Toinen erä jatkui tasaisena erän loppupuolelle asti, jolloin Luja sai jälleen pelistä otetta. Reilu viisi minuuttia ennen erän loppua Luja meni 5-2 johtoon. Jussi Mäkelä antoi pitkän levityksen Väisäselle, joka löysi maalin kulmalta vapaana Reimanin. Luja katkaisi vieraiden pyristelyn erän lopun kahdella nopealla maalilla. Ensin Reiman ja Väisänen pelasivat Nurmiselle paikan, josta joukkueen kapteeni ei erehtynyt. Lujan 7-2 johtomaalista vastasi kaukaloon palannut Jesse Kutila joka viimeisteli 2-1 hyökkäyksen päätteeksi Kulmasen syötöstä.
Ottelun kolmas erä oli enemmänkin kosmetiikkaa. Vapautunut Luja HT iski vielä seitsemän maalia ja hieman löystyneen puolustuksen takia myös vieraat saivat kaksi maalia. Ottelun lujalaishahmo oli parhaana palkittu Veli-Pekka Reiman, joka iski syntymäpäivänsä kunniaksi tehot 4+4. Ketjukaverit Raittinen ja Väisänenkin saalistivat seitsemän pistettä mieheen. Satakunnan herruudesta taistellaan jälleen keskiviikkona kun Luja HT matkaa Harjavaltaan KuKin vieraaksi.