Luja HT kaatoi sarjakärki EjL:n

10.12.2015

Viime perjantaina Luja HT kohtasi kotihallissaan EjL:n Eurajoelta. Ottelu oli sarjan kärkikamppailu ja pelin taso oli sen mukaista. Molemmat joukkueet saivat luotua runsaasti maalintekopaikkoja, mutta Luja HT oli tehokkaampi. Lopulta ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 7-3 (2-1, 2-0, 3-2).

Luja HT lähti perjantain otteluun tappio niskassaan. Keskiviikkona Turussa joukkue hävisi yllättäen Chiefsille. Perjantain ottelussa samanlainen heikko esitys olisi tuonut murskatappion. Perjantain vastus oli sarjakärkeen noussut EjL ja se olikin heti ottelun alusta asti vaarallinen. Kumpikin joukkue sai pari loistavaa paikkaa ottelun alkuun, mutta maalivahdit kestivät. Ensimmäisen erän avausmaalista vastasi kotijoukkue Luja HT hieman ennen erän puolta väliä.

Ylivoimaa pyörittänyt Lujan ykkösnyrkki menetti kiekon hyökkäysalueella, mutta Esa Väisänen riisti juonikkaasti kiekon kulmassa takaisin kotijoukkueelle. Levityssyöttö poikki kentän löysi Veli-Pekka Reimanin joka ampui kiekon suoraan syötöstä verkkoon. Reilu neljä minuuttia ennen erän loppua myös EjL pääsi ylivoimalle. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta sen jälkeisessä vaihdossa Lujan puolustus nukahti. Läpiajoon päässyt Eetu Tamminen tasoitti ottelun hienolla rystynostolla ohi Janne Rantaniityn.

Luja päätti kuitenkin mennä erätauolle johtoasemissa ja vyörytti takaiskumaalin jälkeen hyökkäyksiä kohti vierailijan maalia. Reilu puoli minuuttia ennen loppua se tuotti tulosta. Väisänen antoi jättösyötön siniviivasta nousseelle Antti Nurmiselle, joka ampui kohti maalia. Maalin edessä päivystänyt Turkka Hirvineva pääsi irtokiekolle ja löi sen sisään. Näin kotijoukkue johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-1.

Toisessa erässä mentiin maalintekopaikkojen suhteen myös melko tasaista tahtia ja erän alku oli hieman sekavaa. Kotijoukkue paransi pelirytmiään erän puolivälin jälkeen ja se alkoi kantaa hedelmään. Kolmosketju pyöritti kiekkoa hyökkäyspäässä ja Jussi Mäkelä sai kiekon b-pisteen kaarelle. Tästä mies ei erehtynyt vaan vei napakalla laukauksella kotijoukkueen 3-1 johtoon.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua verkko heilui jälleen. Asialla oli Lujan ykkösylivoima ja tällä kertaa maalintekijänä kunnostautui Antti Nurminen. Mäkelä antoi kiekon viivaan, josta Nurminen laukoi kiekon maaliin. Maalin edessä teki ansiokkaasti maskia Ari-Pekka Mäkinen. Viimeiset kaksi minuuttia erästä Luja pelasi alivoimalla, mutta EjL ei saanut maalia vaikka ehti pelaamaan puoli minuuttia viidellä kolmea vastaan.

Kolmas erä jatkui vierasjoukkueen ylivoimalla, joka tuotti kavennuksen. Kiekko ajautui hieman onnekkaastikin jälleen Eetu Tammiselle, joka sai laittaa kiekon lähes tyhjään maaliin. EjL sai tästä lisäpotkua, mutta ajassa 44.12 Severi Wallin vei Lujan jo 5-2 johtoon. Nousu oikeasta laidasta alueelle ja hurja rannelaukaus etuyläkulmaan heikensi EjL:n pyristelyä.

Erän puolen välin jälkeen Lujan ykkösketju lisäsi johtoa. Jälleen kerran Väisäsen levityssyöttö tavoitti Reimanin, joka siirsi kiekon verkkoon. Kun vajaa viisi minuuttia oli erää jäljellä, EjL sai vielä kavennuksen aikaan ylivoimalla ilman maalivahtia. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja loppunumerot 7-3 viimeisteli ylivoimalla Jussi Mäkelä maalin edestä. Mäkelä palkittiin myös Luja HT:n parhaana.

Luja HT:lle ottelusta tärkeät pisteet ja EjL on enää kahden pisteen päässä. Luja HT:lla on lisöksi yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten asetelmat kärkipaikan suhteen ovat mainiot. Seuraavina vastustajina ovat Paimion Haka vieraissa ja Salon Kiekkohait kotona. Molemmat ovat häntäpään joukkueita ja niitä vastaan Lujalle ei saisi tulla pistemenetyksiä.