Rockets sai niskalenkin Luja HT:sta

18.1.2016

Luja HT matkasi Loimaalle perjantaina Rocketsin vieraaksi. Aiemman kohtaamiset olivat olleet äärimmäisen tiukkoja ja näin oli myös tällä kertaa. Tasaisen väännön jälkeen voiton vei tällä kertaa kotijoukkue Rockets. Niukkamaalinen ottelu päättyi 3-2 (1-0, 0-2, 2-0).

Perjantai-iltana Luja HT:n bussin nokka suuntasi Loimaalle. Vastaan asettui Rockets, joka jahtaa sarjakärki Luja HT:ta yhdessä EjL:n kanssa. Luja HT oli kohdannut Rocketsin jo kolme kertaa tällä kaudella ennen tätä kohtaamista. Saldona oli tasapeli harjoitusottelussa ja kaksi voittoa, jotka molemmat kääntyivät Lujan eduksi viime metreillä. Rocketsille oli jäänyt sen verran hampaankoloon, että odotettavissa oli tiukka ottelu.

Rockets aloitti kotiluolassaan terävästi ja Luja HT ei saanut normaalia peliään käyntiin. Rockets karvasi aktiivisesti ja Luja ei päässyt keskialueella nousemaan tyypilliseen tapaansa vauhdikkaasti. Ensimmäisen erän ainoa maaliksi jäikin kotijoukkueen ylivoimamaali erän puolessa välissä. Luja HT pääsi erässä kolmesti ylivoimalle, mutta ylivoima ei ollut totutun tehokasta.

Toisessa erässä Luja HT sai enemmän otetta pelistä, osittain erän alussa tulleen viiden minuutin ylivoiman ansiosta. Tällä kertaa ylivoima oli riittävän pitkä ja maalikin syntyi. Lujan tasoihin toi 25:n peliminuutin jälkeen Veli-Pekka Reiman. Toinen erä oli selvästi Lujan paras erä ja erän loppupuolella Luja menikin 2-1 johtoon. Maalintekijänä oli Niklas Kulmanen.

Kolmannessa erässä Luja HT oli jälleen altavastaajana. Rocketsin aktiivinen karvaus ja puolustusalueen prässi estivät Luja HT:ta käyttämästä vahvuuksiaan. Luja HT sortui myös henkilökohtaisiin virheisiin ja Rockets iski erän alkuun kaksi maalia. Tällä kertaa Luja ei saanut edellisissä otteluissa nähtyä loppukiriä tehtyä ja Rockets voitti ottelun 3-2. Luja HT:sta selkästi parhaiten suoriutui maalivahti Matias Toivola, jolle kertyi ottelussa 33 torjuntaa.

Luja HT:n valmentaja Ari-Pekka Mäkelä valitteli, etteivät he saaneet omaa peliä toimimaan. –Rocketsin aktiivinen karvaus oli meille liikaa emmekä saaneet avauspeliä toimimaan toivotulla tavalla, kommentoi Mäkelä. Luja HT oli varautunut Rocketsien aktiiviseen peliin viikon harjoituksissa, mutta se ei tällä kertaa auttanut. –Tiesimme aika tarkkaan miten he pelaavat, joten pyrimme valmistautumaan siihen. Emme vain päässeet omalle tasollemme, harmitteli Mäkelä.