Sarjanousijasta ei vastusta Luja HT:lle

5.10.2016

Lauantaina Huittisten jäähalliin Luja HT:n vieraaksi saapunut ParSport Paraisilta nousi täksi kaudeksi pitkästä aikaa 2-divisioonaan. Vierailija yritti tosissaan haastaa kotijoukkueen ottelun alussa, mutta Luja HT oli kuitenkin vahvempi maaliteossa. Ottelun avausmaalin teki Ville-Veikko Lång jo puolentoista minuutin jälkeen. Edellisessä ottelussa pimennossa ollut Lujan ykkösnyrkki pääsi vauhtiin viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Miika Raittinen vei Lujan 2-0 johtoon ketjukavereiden Veli-Pekka Reimanin ja Ari-Pekka Mäkisen syötöistä. Ketju teki erässä vielä kaksi maalia, toisen Raittinen ja toisen Reiman. Lujan maalissa pelannut Joonas Suomela pysäytti kaikki ParSportin 15 laukausta.

Toinen erä ei ollut niinkään vauhdikasta kuin ensimmäinen erä. Lujan 5-0 johtomaalista vastasi Esa Väisänen, joka pääsi alivoimalla läpiajoon ja ohitti lyöntilaukauksellaan ParSportin maalivahdin. Paraislaisetkin pääsivät maalin makuun, tosin hieman helposti. Hieman epätoivoisen näköinen laukaus pienestä kulmasta yllätti Suomelan. Erän loppulukemat 6-1:n viimeisteli Reiman Mäkisen jättösyötöstä.

Kolmannen erän alussa Lujan ykkönen repi jälleen ParSportin puolustuksen auki ja tällä kertaa maalintekijänä oli Mäkinen. Luja pystyi pitämään jonkin verran vauhtia yllä selvästä johdosta huolimatta ja paraislaiset sortuivat jäähyihin. Luja ei saanut ylivoimalla maaleja aikaiseksi. Loppuerä oli hieman surffailua ja Luja pystyi vielä tekemään kaksi maalia. Reiman viimeisteli kypärätemppunsa ja loppulukemat 9-1 syntyivät Kalle Pellin lavasta. Ottelun Lujan parhaana palkittiin maalivahti Suomela, joka keräsi lukemista huolimatta 38 torjuntaa.