Luja HT voitti kotonaan ja kärsi murskatappion vieraissa

16.10.2016

Luja HT voitti keskiviikkona Loimaan Rocketsin jatkoajalla 4-3 (0-1 , 2-2 , 1-0 , 1-0). Lauantain ottelussa Luja HT:lla ei ollut sanan sijaa. RNK Hoci vei ottelun 11-4 (5-2 , 3-2 , 3-0).

Keskiviikkona Loimaan Rockets saapui Luja HT:n vieraaksi Huittisiin. Ottelusta tiedettiin tulevan kovatasoinen. Ottelu lainehtii päädystä päätyyn ensimmäiset kymmenen minuuttia. Erän puolen välin jälkeen Rockets sai kahden pelaajan ylivoiman. Vieraat eivät jättäneet tätä käyttämättä ja siirtyivät 0-1 johtoon.

Toiseen erään Luja sai salama-alun, kun Miika Raittinen tarjoili keskustaan ja Kalle Pelli laittoi kiekon ylänurkkaan. Muutama minuutti tästä ja Lujan pelaajat kuluttavat jäähypenkkiä jälleen kahden pelaajan voimin. Tälläkään kertaa Rockets ei tarvinnut kuin 20 sekuntia ja siirtyivät taas johtoon. Erän puolessa välissä Rockets joutui kahden pelaajan alivoimalle. Vain kaksi sekuntia ennen viimeisen jäähyn päättymistä Topi Viljanen tarjoili ja Niklas Kulmanen ampui upealla rannelaukauksella tilanteeksi 2-2. Erän lopussa tuli harmillinen nukahdus Lujan puolustukselle ja erätauolle lähdettiin 2-3 tilanteesta.

Kolmannen erän alku oli erittäin tarkkaa pelaamista, mutta vieraat hieman herpaantuivat ja Luja pääsi jälleen kahden miehen ylivoimalle. Ylivoima pyöri hienosti ja lopulta Kokemäeltä saapunut Mats Alitalo siirsi kiekon takatolpalta maaliin. Varsinainen peliaika päättyi tasan ja siirryttiin jatkoajalle. Neljällä neljää vastaan peli on toi kentälle hieman lisää tilaa ja se sopi hyvin liikkuvalle kotijoukkueelle. Lopulta vieraat joutuivat rikkomaan ja Luja pääsi ylivoimalle. Pakkopelin päätteeksi Niklas Kulmanen ratkaisee rannelaukauksellaan jatkoajan Lujalle. Ottelu päättyy lukemiin 4-3.

Puolustus vuoti lauantaina

Lauantaina Luja HT matkusti RNK Hocin vieraaksi Raisioon. Alkukauden hieman nihkeästi pelannut RNK aloitti kuitenkin ottelun vahvasti. Neljä minuuttia ottelun alusta kotijoukkue johti jo kahdella maalilla. Erän loppupuolella Luja sai tehtyä myös kaksi maalia, mutta kotijoukkue iski yhteensä viisi ensimmäiseen erään.

Luja ei saanut oman maalin edustaa haltuun missään vaiheessa ja RNK takoi peräti 11 maalia Lujan verkkoon. Luja HT:lta ottelu oli kauden surkein esitys. Samalla Luja tippui sarjataulukossa kolmanneksi ehkä pienoisen yllättäjän KK-V:n johtaessa lohkoa. Luja kohtaa ensi lauantaina sarjakakkosen KuKi:n kotonaan, jolloin pelin pitää olla kunnossa.