Luja HT voitti KuKi:n vaiherikkaassa ottelussa

26.10.2016

Luja HT:n vieraaksi lauantaina saapui KuKi Harjavallasta. Ottelu oli ennakoidun tasainen ja lopulta Luja HT voitti ottelun luvuin 7-6 (1-0, 3-3, 3-3).

Lauantai-iltana Huittisissa jääkiekon 2-divisioonan ottelussa kohtasivat Luja HT ja KuKi Harjavallasta. Ottelusta odotettiin erittäin tasaista ja niin myös oli. Luja meni nopeasti johtoon reilun minuutin pelin jälkeen, kun maalinedusruuhkasta kiekon verkkoon iski Esa Väisänen.

Ensimmäistä erää hallitsi pienoisesti kuitenkin vierailija ja Luja loi omat tilanteensa lähinnä vastahyökkäyksistä. Kunnon maalipaikkoihin ei Luja päässyt, kun syötöt ratkaisevilla hetkillä hieman lipsuivat. Lisämaaleja ei erässä nähty, kun Luja maalissa pelannut Janne Rantaniitty piti maalinsa puhtaana.

Toisessa erässä KuKi aloitti maalinteon reilu kaksi minuuttia erän alusta. Peli oli sekavampaa kuin ensimmäisessä erässä ja koko ajan mentiin päästä päähän. Hieman ennen erän puolta väliä vieraat menivät jo 2-1 johtoon ylivoimalla. Luja kuitenkin kuittasi nopeasti Miika Raittisen maalilla. Raittinen nousi maalin takaa ja käytti KuKi:n maalivahdin antaman paikan tehdä vanhanaikaisen.

Erän puolessa välissä Turkka Hirvineva pääsi nokikkain KuKi:n maalivahdin kanssa, mutta ei onnistunut. Tilanteesta seurannutta ylivoimaa Luja ei myöskään pystynyt hyödyntämään. Ylivoiman jälkeen Lujan kolmoskenttä pääsi vastahyökkäykseen. Kalle Pelli nousi vasemmasta laidasta sisään ja vei lämärillään Lujan 3-2 johtoon. Erän lopussa Raittinen lisäsi Luja :n johdon jo 4-2:n, mutta hetkeä myöhemmin KuKi kavensi. Kolmanteen erään lähdettiin siten Lujan johtaessa 4-3.

Kolmannessa erässä nähtiin hieman terävämpi Luja. Heti erän alkuun Raittinen viimeisteli kypärätemppunsa illan toisella vanhanaikaisellaan. Viisi minuuttia myöhemmin KuKi nousi jälleen maalin päähän ylivoimalla. Myös KuKi otti jäähyn, mutta Luja HT ei saanut ylivoimaa toimimaan alkuunkaan ja ylivoiman lopulla Teemu Setälä otti vielä kotijoukkueelle hölmön jäähyn.

Alivoimalla Luja oli kuitenkin terävä ja iski peräti kaksi maalia KuKin verkkoon. Ensin Raittinen karvasi kiekon KuKi:n alueella ja Veli-Pekka Reiman viimeisteli. Sitten Väisänen pääsi Niklas Kulmasen kanssa 2-1 hyökkäykseeni. Kulmanen sai laittaa kiekon lähes tyhjiin Väisäsen tarjoillessa. Kaksi maalia ylivoimalla päästäneet vierailijat olivat jo lähes luovuttaneet. Luja ei kuitenkaan pystynyt tätä käyttämään hyväkseen vaan sortuivat jälleen hölmöihin jäähyihin.

KuKi tuli ensin kahden maalin päähän kahden pelaajan ylivoimalla, kun Lujan kolmikko pelattiin täysin ulos. Minuuttia myöhemmin Luja :n puolustus hölmöili omalla alueellaan ja päästi KuKi:n maalin päähän. Luja sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla kolme minuuttia ennen loppua, mutta ylivoima katkesi jälleen hölmöön jäähyyn. Kotijoukkueen onneksi vieraat ottivat myös jäähyn minuutti ennen loppua. KuKi otti vielä maalivahdin pois ja koitti tasoitusta viidellä viittä vastaan, mutta ei onnistunut. Ottelu päättyi Lujan voittoon 7-6. Lujan parhaana palkittiin Miika Raittinen (3+2).