Luja HT voitti kevään ensimmäisessä ottelussa KK-V:n

10.1.2017

Luja HT kohtasi paikallisvastustaja KK-V:n Kokemäeltä kotonaan lauantaina. Ottelu oli alusta asti kotijoukkueen hallintaa ja lopulta Luja HT voitti ottelun lukemin 7-2 (3-1, 3-1, 1-0).

Jääkiekon 2-divisioonassa palattiin joulutauolta viime lauantaina. Luja HT kohtasi ensimmäisessä ottelussa naapuripitäjän KK-V:n. Ottelua oli tullut seuraamaan myös molempien kaupunkien edustajat otteluisännän roolissa. Edellinen ottelu Kokemäellä oli ollut äärimmäisen tiukka ja ottelusta odotettiin kiihkeätä ja tasaista vääntöä. Ottelu alkoi kuitenkin vahvasti kotijoukkueen komennossa ja ykköskenttä loi ensimmäisen avopaikan jo kolmen minuutin kohdalla. Miika Raittisen syöttö ei kuitenkaan tavoittanut Veli-Pekka Reimania takatolpalta.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 5.56, kun Lujan puolustus katkaisi KK-V:n puolustajan Juuso Koivun nousun maalille. Kiekko ajautui Lujan Kalle Mahlamäelle, joka vapautti vaihdosta tulleen Raittisen läpiajoon. Raittinen ei erehtynyt ja ohitti KK-V:n maalivahti Joonas Itäjärven. Luja jatkoi vahvaa otettaan ja ykköskenttä pyöritti jälleen vieraiden päädyssä, mutta tuloksetta. Lujan kakkonen vei ajassa 8.30 Lujan kahden maalin johtoon. Teemu Setälä kaivoi kiekon kulmasta Esa Väisäselle, joka laukoi b-pisteen kaarelta kiekon yläkulmaan.

Vieraat kavensivat tilanteeksi 2-1 ajassa 15.10. Lujan puolustus ei saanut siivottua kahta rebound-kiekkoa maalin edestä ja jälkimmäisestä KK-V:n Turkka Ellilä ohitti Lujan maalivahti Janne Rantaniityn. Luja meni kuitenkin uudestaan kahden maalin johtoon ajassa 17.05, kun kakkoskentän pyörityksen päätteeksi Väisänen iski toistamiseen kaarelta kiekon verkkoon. Ensimmäinen erä päättyi lukemissa 3-1.

Toisen erän alussa vierailija KK-V sai myös kiekon ajoittain Lujan päätyyn. Erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun KK-V:lle tuomittiin ottelun ensimmäinen rangaistus. Tämä kertoi myös ottelua tuominneiden liigatuomareiden Jari Levosen ja Antti Bomanin nauttimasta kunnioituksesta pelaajien keskuudessa. Luja pyöritti hyvin ylivoimaa, mutta ei saanut maalia. Ylivoiman jälkeen Lujan kapteeni Antti Nurminen toi vauhdilla kiekon vasemmasta laidasta hyökkäysalueelle. Syöttö keskelle vapaaseen tilaan Ari-Pekka Mäkiselle, joka vei Lujan jo 4-1 johtoon.

Luja loi erän puolen välin paikkeilla muutamia paikkoja, mutta Itäjärvi teki kaikkensa pitääkseen numerot siedettävinä. Ajassa 32.20 Lujan kolmonen loi ruuhkaa maalille ja kiekko ajautui viivaan Kasperi Lähteenmäelle, joka laukoi kiekon ruuhkan ja Itäjärven ohi verkkoon. Maali oli Lähteenmäelle ensimmäinen Luja HT:ssa ja riemu oli sen mukainen. KK-V sai hieman lohtua ajassa 35.37, kun pienestä kulmasta lauottu kiekko lyötiin sisään Rantaniityn varusteiden joukosta. Erän lopussa hyvin pelannut Lujan kakkonen oli jälleen pahanteossa. Hyvän karvauksen jälkeen Mäkinen levitti Setälälle joka laukoi suoraan syötöstä erän loppulukemiksi 6-2.

Kolmannessa erässä ottelu oli lähinnä pelailua. Lujalta jäi kokoonpanosta pois kaksi pelaajaa, joka sotki kuvioita ja vierailla ei riittänyt enää yritystä takaa-ajoon. Reiman teki kolmannen erän alussa ottelun päätöslukemiksi 7-2. Ottelun parhaat pelaajat olivat vieraiden Joonas Itäjärvi ja Lujan Esa Väisänen. Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli ottelun jälkeen tyytyväinen tulokseen, muttei kokonaisuuteen. – Emme pystyneet enää toisessa erässä pitämään vauhtia yllä, koska tilanne oli jo niin selvä. Jokaisessa ottelussa pitäisi kuitenkin pystyä pitämään peli kasassa koko 60 minuuttia tilanteesta riippumatta, kommentoi Mäkelä. Luja kasvatti johtoaan sarjassa, kun KuKi hävisi ottelunsa Paraisilla. Keskiviikkona Luja kohtaa Kiekkohait kotihallissaan.