Luja HT ei antanut KuKille mahdollisuuksia

12.2.2017

Runkosarjan voiton ratkaiseva ottelu pelattiin lauantaina Huittisissa. KuKi tarvitsi voiton ottelusta haastaakseen Luja HT:n kärkipaikan. Lujalle riitti ottelusta kaksi pistettä. Luja ei kuitenkaan antanut KuKi:lle mahdollisuuksia vaan voitti ottelun 6-2 (4-0, 2-1, 0-1).

Lauantaina pelattiin jääkiekon 2-divisioonan länsirannikon lohkon runkosarjan voiton kannalta tärkeä ottelu. Luja HT isännöi Huittisissa sarjakakkosta KuKia, joka oli ennen ottelua kaksi pistettä Lujaa perässä. Voitolla Luja varmistaisi runkosarjan voiton ja kotiedun playoffien loppuun asti. Lujalla oli alla hyvä ottelu Raisiosta keskiviikolta, mutta myös KuKi oli voittanut keskiviikkona.

Ottelu alkoi vahvasti Lujan hallinnalla ja Lujan avauspeli ja keskialueen ylitykset toimivat mainiosti. Erityisesti Veli-Pekka Reimanin johtama Lujan ykköskenttä vei kiekkoa vastustamattomasti kohti KuKin maalia. Kolmen minuutin kohdalla kiekko saatiin jo toistamiseen KuKin maalin tolppaan. Jälkitilanteesta irtokiekko ajautui maalin eteen Miika Raittiselle, jonka kääntölaukaus upposi verkkoon

Lujan peli oli erittäin kurinalaista ja KuKi ei saanut kunnon tilanteita Lujan alueelle. Sen sijaan Luja pääsi KuKin alueelle jokaisen kentällisen voimin. Erän puolen välin jälkeen KuKi sai ottelun ensimmäisen rangaistuksen. Ylivoiman lopulla kakkosylivoima pyöritti alueella. Ensin Turkka Hirvinevalla oli paikka pienestä kulmasta, mutta kiekko ei uponnut verkkoon. Se kuitenkin kaivettiin uudelleen Hirvinevalle, joka ei toisella kerralla erehtynyt.

Vajaa minuutti oli kulunut edellisestä osumasta, kun ykköskenttä iski toistamiseen. Kiekko tuotiin alueelle vauhdilla ja Reiman laukoi vasemmalta. Paluukiekko tuli suoraan Raittisen lapaan, joka ei erehtynyt. Edelleen erä jatkui Lujan komennossa yksittäisiä vastustajan vaarattomia laukauksia lukuun ottamatta. Reilu neljä minuuttia ennen erän loppua Luja jatkoi karkumatkaansa. Jälleen ykköskenttä oli asialla, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Reiman kaarsi kulmasta keskelle tyhjään tilaan ja sai iskeä rauhassa Lujan jo 4-0 johtoon.

Toiseen erään lähdettiin siten Lujan neljän maalin johtoasemassa. Vierailijat saivat aloittaa erän ylivoimalla, mutta se oli tehotonta. Luja sitä vastoin jatkoi hyviä otteitaan ja pystyi pitämään pelin kasassa myös yleensä hieman vaikeassa toisessa erässä. Erän alkupuolelle Luja sai kaksi ylivoimaakin, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan. Erän puolessa välissä nähtiin jälleen maali, kun Esa Väisänen punnersi kulmasta maalille ja survoi kiekon verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin myös KuKi sai kuparisen rikki. Kiekko lyötiin päätyyn ohi Lujan maalin ja maalin kulmalla ollut Santeri Sevänen nosti kiekon piestä kulmasta ohi Lujan Janne Rantaniityn. Tämä ei kuitenkaan saanut vierailijoita rynnistämään takaa-ajoon vaan Luja piti paketin kasassa. Neljä minuuttia ennen erän loppua Lujan Niklas Kulmanen toi kiekon alueelle ja päätti laukoa puolustajien jaloista itse. Komea rannelaukaus upposi yläkulmaan ja Luja johti jälleen viidellä maalilla.

Kolmannessa erässä ei nähty enää maalijuhlia. KuKi yritti nostaa intensiteettiä ja sai erästä tasaisemman. Luja ei päässyt enää selkeisiin maalipaikkoihin, mutta piti oman pään pelin selkeänä ja myöskään vierailijat eivät päässeet maalipaikkoihin. Erän ainoa maali nähtiin kuusi minuuttia ennen loppua, kun KuKi onnistui 6-2 kavennuksessa ylivoimalla, jotka jäivät ottelun loppulukemiksi. Pisteet jäivät siten Huittisiin ja Luja varmisti runkosarjan voiton.

Valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli tyytyväinen joukkueen esitykseen ja siihen, että Luja varmisti kotiedun playoffeihin. –Ensimmäinen erä oli meiltä vahva. Jalka näytti hieman tahmealta, mutta se sopi meille. Pysyimme paremmin pelin sisällä ja KuKi tippui kyydistä, kommentoi Mäkelä ottelun jälkeen. Lujalla on vielä yksi runkosarjan ottelu KK-V:tä vastaan Kokemäellä, mutta ensimmäinen playoff-vastustaja on jo selvillä. KK-V voitti Paimiossa ja ParSporti hävisi Raisiossa, joten Luja kohtaa ParSportin ensimmäisellä playoff-kierroksella.