Luja HT:lle tappio Kokemäellä

22.2.2017

Lauantaina pelattiin jääkiekon 2-divisioonan viimeinen runkosarjan kierros. Luja HT oli KK-V:n vieraana Kokemäellä. Ottelu oli tiukkaa taistelua ja lopulta voiton vei kotijoukkue KK-V lukemin 3-2 (0-0, 2-1, 1-1).

Luja HT kohtasi lauantaina runkosarjan viimeisessä ottelussa KK-V:n Kokemäellä. Paikalliskamppailussa ei varsinaisesti ollut panosta, sillä molemmat joukkueet olivat jo sinetöineet sarjasijoituksensa runkosarjassa. Luja lähti otteluun varsin vajaamiehisenä, vain 12 pelaajaa oli mukana. Ottelu oli kuitenkin ennakkoasetelmista huolimatta varsin hyvää jääkiekkoa.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä ja ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät pari jäähyä, yksi kummallekin joukkueelle. Toisessa erässä päästiin maalien makuun. Erän alussa kotijoukkue KK-V siirtyi 1-0 johtoon. Vaikka vierasjoukkue Luja saikin hyvin laukauksia kohti KK-V:n maalia, ei kiekkoa kuitenkaan saatu verkon perukoille. Sen sijaan erän puolen välin jälkeen KK-V siirtyi jo 2-0 johtoon.

Toisen erän loppupuolella Luja kavensi ottelun lukemiin 2-1 Miika Raittisen osumalla. Kolmatta erää ehdittiin pelaamaan puoleen väliin asti, kun Luja käytti ylivoiman hyväkseen. Turkka Hirvineva iski Lujan tasoihin. KK-V oli kuitenkin kuittasi heti ja meni ylivoimalla jälleen johtoon. Luja yritti tasoitusta lopussa ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Ottelu päättyi lukemiin 3-2. KK-V:n maalivahti Eemeli Selin torjui ottelussa peräti 42 laukausta.

Luja kohtaa playoffien ensimmäisellä kierroksella keskiviikkona ParSportin ja KK-V kohtaa KuKi:n. Playoffit pelataan tällä kaudella paras kolmesta- järjestelmällä. Toiset osaottelut pelataan lauantaina ja otteluvoittojen ollessa tasan kahden ottelun jälkeen pelataan sunnuntain ratkaiseva ottelu. Ennakkoasetelmat ovat mielenkiintoiset nimenomaan näissä kahdessa otteluparissa.

ParSport on pelannut vahvasti viime ottelut ja tekee kaikkensa estääkseen sarjakärjen etenemisen seuraavalle kierrokselle. KuKi hävisi nimenomaan ParSportille viimeisen ottelun, joten nähtäväksi jää pystyykö KK-V yllättämään sarjakakkosen. Kaksi muuta otteluparia ovat Kiekkohait vastaan Rockets ja Chiefs vastaan EjL.