Luja HT voitti ensimmäisen puolivärierän

22.2.2017

Keskiviikkona alkoivat jääkiekon 2-divisioonan playoffit. Luja HT kohtasi kotona ensimmäisessä puolivälieräottelussa ParSportin Paraisilta. ParSport on ollut hyvässä vireessä kevään aikana ja sen uskottiin haastavan tosissaan kotijoukkue Lujan. Ottelu alkoi Lujalta mainiosti. Pienistä kompuroinneista huolimatta ensimmäisessä vaihdossa syntyi avausmaali. Veli-Pekka Reiman tarjoili kulmasta Miika Raittiselle, joka sivalsi kiekon yläkulmaan.

Vain kaksi minuuttia ehti kulua edellisestä kun sama kolmikko oli asialla. Raittinen sai kiekon keskialueella ja syötti pakkien taakse Kalle Pellille, jonka lämäri upposi verkkoon. Pari minuuttia erän puolen välin jälkeen Lujan kakkonen pyöritti hyökkäysalueella. Esa Väisänen nousi kulmasta ja levitti Turkka Hirvinevalle. Hirvineva sai laittaa kiekon lähes tyhjään maaliin. Erän lopussa Luja sai vielä luotua muutamia paikkoja, mutta lisämaaleja ei syntynyt. ParSport ei saanut aikaiseksi kunnon paikkoja erän aikana, lukuun ottamatta yhtä läpiajoa.

Toisen erän alku oli Lujalle hieman vaikeampi, mutta vierailija ei päässyt peliin mukaan. ParSportin maalivahti piti vielä joukkueen mukana ajassa 3.30 mahtavalla torjunnallaan. Minuuttia myöhemmin taitojaan esitteli Lujan Janne Rantaniitty komealla pelastuksella. Kiekko ajautui kuitenkin vastustajalle ja jälkitilanteesta tullut roikkukiekko ohitti Rantaniityn. Seuraavassa vaihdossa Lujan puolustus tarjoili ParSportille avopaikan, mutta kiekko lauottiin yli maalin.

Erän puolen välin jälkeen Luja alkoi ratkaista ottelua. Ensin Väisänen haki päätykiekon kulmasta. Käytti kiekon Ari-Pekka Mäkisellä ja laukoi kaarelta lukemiksi 4-1. Erän loppuun Luja iski parissa minuutissa lopullisen ratkaisun. Ensin Pelli vapautti Raittisen maalintekoon. 6-1 maalin teki Mäkinen maalin edestä ja 7-1 lukemat iski Kalle Mahlamäki Jussi Mäkelän hyvästä syötöstä.

Kolmas erän taantui hieman kiekotteluksi, mutta Luja teki kuitenkin erässä vielä neljä maalia ja ParSport yhden. Loppulukemat olivat siten 11-2. Lujan paras hyökkääjä ottelussa oli rajusti töitä tehnyt Esa Väisänen (3+2) ja puolustajista jämäkästi pelannut Kasperi Lähteenmäki (0+1). Ottelusarjan toinen kohtaaminen on lauantaina Paraisilla. Voitolla Luja jatkaa välieriin, mutta ParSport on ollut vahva kotonaan. Jos ParSport pystyy parantamaan ja voittaa ottelun, on ratkaiseva kolmas ottelu sunnuntaina Huittisissa.