Luja HT kohtaa välierissä Rocketsin

28.2.2017

Lauantaina pelattiin jääkiekon 2-divisioonan toiset puolivälieräkamppailut. Luja HT lähti otteluvoitto ensimmäisestä kohtaamisesta taskussaan Paraisille ParSportia vastaan. Ottelusta odotettiin tasaisempaa kuin keskiviikon ottelusta ja näin olikin. Luja HT lähti vajaalla kolmella kentällä otteluun ja ParSport oli aktiivisempi kotikaukalossa. Ensimmäinen erä oli tasaista ja erän ainoasta maalista vastasi Luja. Maalintekijänä kunnostautui ykköskenttään noussut Ari-Pekka Mäkinen. Syöttäjinä olivat Veli-Pekka Reiman ja Severi Wallin.

Toisessa erässä alkoi ParSportin kiri. Reilun viiden minuutin jälkeen tuli tasoitus ja kuuden minuutin kohdalla ParSport meni johtoon 2-1. Näiden maalien välissä ehdittiin Lujalta hylätä selvä maali. Luja kuitenkin taisteli ja tasoitti ylivoimalla erän puolessa välissä. Maalista vastasi kapteeni Antti Nurminen ja syöttäjät olivat Reiman ja Miika Raittinen. Luja meni vielä reilut neljä minuuttia ennen erän loppua johtoon Raittisen maalilla, jonka syöttivät Reiman ja Nurminen.

Kolmas erä alkoi loistavasti Lujan kannalta. Mats Alitalo vei Lujan jo 2-4 johtoon, kun erää oli pelattu vasta puolitoista minuuttia. Vajaamiehinen Luja taisteli erän loppuun mainiosti ja piti Parsportin takanaan. Lisämaaleja erässä ei nähty ja ottelu päättyi lukemiin 2-4. Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli ottelun jälkeen tyytyväinen, mutta vähäsanainen. –Eihän se kaunista ollut, mutta voitettiin. Kaveri nosti karvaustaan keskiviikosta ja olimme avausten kanssa hieman vaikeuksissa. Se on vähän tällaista sitten kun on vajaa miehistö, mutta pojat taistelivat hyvin, kommentoi Mäkelä.

Luja jatkaa playoffeja keskiviikkona välierissä. Ensimmäinen ottelu pelataan Huittisissa. Lujan vastustaja selvisi sunnuntaina, kun KK-V hävisi ratkaisevan kolmannen ottelun KuKi:lle. Näin KK-V putosi jatkosta ja Lujan vastustajaksi tulee Loimaan Rockets. Kauden ensimmäisessä runkosarjan ottelussa Rockets piti Lujaa tiukoilla, mutta kaksi muuta Luja voitti selvästi. Nähtäväksi jää onko Rockets saanut rivinsä kasattua ja haastaako se tosissaan Lujan. Toinen ottelupari on KuKi vastaan EjL.