Ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

1.3.2017

Luja HT voitti ensimmäisessä välierässä Loimaan Rocketsin lukemin 7-3 (3-1, 3-0, 1-2).

Luja HT otti arvokkaan voiton jääkiekon 2-divisioonan ensimmäisessä välierässä Loimaan Rocketsia vastaan. Ottelu oli vauhdikasta kiekkoa, mutta ajoittain melko sekavaa. Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta murheellisesti. Rockets sai tuoda ensimmäisessä vaihdossa kiekon ilmaiseksi Lujan alueelle. Heppoinen laukaus yllätti Lujan maalivahti Janne Rantaniityn kun 14 sekuntia oli pelattuna. Ensimmäisen erän alkupuoli olikin kotijoukkueelle erittäin vaikea. Syötöt eivät löytäneet lapaan ja kiekko pomppi minne sattui.

Erän puolen välin jälkeen Luja sai vähän otetta pelistä ja enemmän laukauksia Rockets maalia kohden. Tasoitusmaali nähtiin vasta ajassa 15.25. Pienen painostuksen jälkeen Miika Raittinen löysi maalin kulmalta Kalle Pellin, joka tasoitti ottelun. Reilu minuutti myöhemmin Severi Wallin pääsi hyökkäysalueelle melko helposti ja ampui kiekon b-pisteen kaarelta yläkulmaan. Aivan erän lopussa Raittinen karkasi hieman onnekkaan roikkukiekon jälkeen läpiajoon ja vei Lujan 3-1 johtoon.

Toiseen erään Luja tuli astetta vahvemmin. Ajassa 21.45 Turkka Hirvineva tarjoili pisteiden välissä Esa Väisäselle, joka ei erehtynyt. Maalin jälkeen Luja hallitsi ottelua, mutta Rockets roikkui mukana erän puoleen väliin asti. Erän loppupuolella Luja käytti ylivoimat tehokkaasti hyväkseen. Ensin ajassa 35.02 Hirvineva laukoi b-pisteeltä Lujan viidennen. Kolme minuuttia ennen loppua Veli-Pekka Reiman löysi maalin edestä Pellin, joka vei Lujan 6-1 johtoon.

Kolmas erä oli erittäin sekavaa. Luja ei pystynyt viemään peliä hallitusti johtoasemassa. Rockets pääsi peliin mukaan, vaikka ei systemaattisia hyökkäyksiä saanutkaan aikaiseksi. Ajassa 43.30 Rockets käytti yhden Lujan puolustuksen nukahduksen ja kavensi ottelun 6-2:n. Erä oli loppuun asti Lujalta huonoa jääkiekkoa. Erän lopussa molemmat joukkueet tekivät vielä yhden maalin ja ottelu päättyi lukemiin 7-3. Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli ottelun jälkeen pettynyt omiensa esitykseen. –Emme pystyneet tänään pelaamaan kuin 20 minuuttia jääkiekkoa. Tänään se riitti voittoon, mutta perjantaina pitää pystyä parempaan, totesi Mäkelä.

Välierän toinen kamppailu pelataan perjantaina Loimaalla. Voitolla Luja jatkaa finaaliin, mutta tappion tullessa pelataan kolmas ottelu Huittisissa lauantaina. Luja on kärsinyt loukkaantumisista viime päivinä ja tilanne ei ole parantumassa perjantaiksi. Valmentaja Mäkelä uskoi kuitenkin, että perjantaina nähdään taistelevampi Luja. –Uskon, että sytymme paremmin perjantaina, kuin tänään, analysoi Mäkelä.