Luja HT jatkaa finaaliin

5.3.2017

Luja HT nappasi finaalipaikan lauantaina, kun se voitti ratkaisevan kolmannen ottelun Rocketsia vastaan luvuin 5-1 (3-0, 1-0, 1-1).

Lauantain ratkesi jääkiekon 2-divisioonan toinen finalisti, kun Luja HT isännöi Rocketsia Huittisten jäähallissa. Ottelusta odotettiin tiukkaa perjantain kohtaamisen perusteella ja yleisöä oli mukavasti saapunut paikalle. Luja HT hävisi hieman yllättäen perjantaina, mutta oli valmis lauantain koitoksen. Lujan valmentaja Joni Immonen kertoi ennen ottelua joukkueen olevan valmiimpana kuin kertakaan tällä kaudella.

Ottelu alkoi Lujan komennossa, mutta Rockets yritti horjuttaa kotijoukkueen peliä aktiivisella karvauksella ja fyysisyydellä. Tämä ei kuitenkaan sekoittanut Lujan avauksia yhtä paljon kuin perjantaina. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 3.10. Veli-Pekka Reiman avasi keskialueella Miika Raittiselle vauhtiin. Raittinen joutui ohjaamaan kiekon suoraan kohti Rocketsin maalia. Rocketsin maalivahti torjui ohjauksen eteensä ja kovalla vauhdilla alueelle tullut Raittinen kiitti kiekosta ja siirsi Lujan 1-0 johtoon.

Hetkeä myöhemmin Lujan ykkönen jatkoi hyvää vaihtoaan ja tuli alueelle vahvasti. Veli-Pekka Reiman tarjoili maalin edessä tällä kertaa Kalle Pellille. Pelli ei erehtynyt ja teki Lujan toisen, kun 24 sekuntia ehti kulua edellisestä. Tämä synkkä hetki pakotti Rocketsin valmentajan ottamaan aikalisän. Tämän jälkeen ottelu hieman tasoittui ja Rockets jatkoi fyysistä peliää, mutta ilman tulosta. Reilu neljä minuuttia ennen erän loppua Esa Väisänen nousi hyökkäysalueella laidasta keskelle ja vei Lujan jo 3-0 johtoon.

Toiseen erään vierasjoukkue Rocketsilta odotettiin ryhtiliiketta. Erä kuitenkin alkoi Rocketsin kannalta murheellisesti, kun Väisänen iski illan toisensa reilu minuutti erän alusta. Toinen erä oli tasaista puurtamista ja lisämaaleja ei nähty. Luja tarjosi Rocketsille kavennusmahdollisuuksia ottamalla kolme jäähyä erässä. Erän puolessa välissä Rockets oli hetken jopa kahden pelaajan ylivoimalla, mutta ei saanut alkuunkaan kuvioitaan kuntoon. Lähimmäs maalia Rockets pääsi erän lopun ylivoimalla, mutta Lujan puolustus piti maalin puhtaan.

Kolmanteen erään ei uskottu Rocketsin pystyvän enää petraamaan, mutta erän alku muutti hieman kupletin juonta. Juuri kun Luja oli tullut täysilukuiseksi, Rocketsin Tuomas Järvinen laukoi kiekon maalille ja Sakari Kaaja pääsi ohjaamaan sen ohi Lujan Janne Rantaniityn. Tämä antoi lisäpuhtia vierailijalle ja Luja joutui hieman puolustuskannalle. Rockets ei kuitenkaan löytänyt eväitä maalintekoon. Sen sijaan Luja kaunisteli vielä Lauri Metsämäen maalilla loppunumeroiksi 5-1.

Luja jatkaa voittonsa ansioista lohkon finaaliin, jonka ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona Huittisissa. Lujan vastustajaksi finaaliin tulee KuKi, joka voitti oman ratkaisevan kolmannen ottelunsa EjL:ä vastaan sunnuntaina.