Luja HT mestaruuteen

13.3.2017

Luja HT ratkaisi sunnuntaina kakkosdivisioonan länsirannikon mestaruuden voittamalla KuKin 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)

Sunnuntaina ratkaistiin kakkosdivarin mestaruus, kun Luja HT ja KuKi kohtasivat Huittisten jäähallissa. Ensimmäinen ottelu päättyi selvästi Lujan voittoon ja toinen tiukempi ottelu KuKin voittoon. Luja HT ei saanut kolmanteenkaan otteluun parasta kokoonpanoa. Varsinkin Esa Väisäsen puuttuminen oli iso menetys. Ottelu alkoi hienoisessa Lujan komennossa. Ensimmäistä erää oli pelattu 2.53, kun Luja iski ensimmäisen maalin. Turkka Hirvineva oli ylivoimamaalin tekijä ja syöttäjinä Jussi Mäkelä ja Severi Wallin.

Luja jatkoi vahvaa alkuaan ja 2-0 maali syntyi ajassa 5.02. Upeasta yksilösuorituksesta vastasi Mats Alitalo, joka kuljetti kiekon aina omasta päädystä vastustajan maaliin asti. Ottelu jatkui hieman tasaisempana, mutta KuKi ei saanut luotua tilanteita Lujan maalille. Sen sijaan ajassa 16.13 Lujan kolmonen heilutti verkkoja. Anton Anttila pääsi ripariin ensimmäisenä ja iski kiekon verkkoon. Erän lopussa Luja pääsi vielä ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei syntynyt. KuKi ei pystynyt vastaamaan Lujan peliin ja Luja oli huomattavasti parempi kuin lauantaina.

Toisessa erässä KuKi pystyi parantamaan ja pääsi ajoittain maalipaikoillekin. Maalinteossa sen sijaan kunnostautui Luja. KuKin rangaistus oli juuri päättymässä, kun Wallin laukoi viivasta ja Ari-Pekka Mäkinen vei ajassa 25.43 Lujan jo 4-0 johtoon. KuKi pääsi myös maalin makuun pari minuuttia myöhemmin. Luja menetti kiekon keskialueella ja KuKi pääsi hieman helposti alueelle. Oikeasta laidasta tullut laukaus pomppi Lujan maalivahti Janne Rantaniityn varusteista sisään. Erä oli tasaista vääntöä ja huippupaikkoja erässä ei nähty. Parhaat paikat rakensi Lujan ykkönen, joka ei tällä kertaa saanut maaleja aikaiseksi. Erätauolle mentiin lukemista 4-1.

Kolmannessa erässä odotettiin KuKin loppurypistystä ja sellainen nähtiin. Luja kuitenkin puolusti hyvin ja lopun hoiti maalivahti Rantaniitty. KuKi pääsi kahdesti ylivoimallekin, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. KuKi oli pakotettu ottamaan kuudennen kenttäpelaajan kentälle, kun kolmatta erää oli vielä viisi minuuttia jäljellä. Minuutin yrityksen jälkeen kiekko ajatui keskialueella Miika Raittiselle, joka löi tyhjiin lopullisen ratkaisun. Ottelu päättyi lukemiin 5-1 ja Lujalle toisena vuonna perättäin kakkosdivisioonan aluemestaruus otteluvoitoin 2-1. Lujan valmennus oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen tasonnostoon lauantaista.