Luja HT kausi päätökseen

27.3.2018

Luja HT matkasi perjantaina kolmen kentällisen voimin kauden viimeiseen vieraspeliin Naantaliin. Ottelu alkoi kevyellä VG-62 painostuksella mutta HT oli hyvin pelissä mukana. Omista muutamista paikoista ei kuitenkaan saatu tulosta aikaiseksi. Erän edetessä VG otti kuitenkin peliä enemmän haltuunsa ja teki tylysti kolme osumaa.

Luja HT matkasi perjantaina kolmen kentällisen voimin kauden viimeiseen vieraspeliin Naantaliin. Ottelu alkoi kevyellä VG-62 painostuksella mutta HT oli hyvin pelissä mukana. Omista muutamista paikoista ei kuitenkaan saatu tulosta aikaiseksi. Erän edetessä VG otti kuitenkin peliä enemmän haltuunsa ja teki tylysti kolme osumaa.

Lujan kokoonpanon vajaavuus alkoi näkymään ja kotijoukkue tulitti todenteolla kohti maalissa ollutta Valtteri Virtaa. Ajassa 35.15 taululla olivat jo aika karut 6-0 lukemat.  Tämän jälkeen HT kaunisteli kuitenkin lukemia Miika Raittisen ja Teemu Tattisen osumilla. Myös VG teki vielä erässä yhden maalin ja erätauolle siis lukemista 7-2.

Kolmanteen erään tuli kuitenkin vahva HT nippu ja vain 24 sekunnin pelin jälkeen Veli-Pekka Reiman teki kavennuksen. Tästä muutama minuutti ja Heikkilä Erik nostelee käsiä kattoon. Tähän reagoi myös kotijoukkueen valmennus ja he käyttivät aikalisänsä herätelläkseen ryhmänsä. Se auttoi ja VG teki kaksi pikamaalia ja ottelu oli lopullisesti ohi. Ottelun lopussa Topi Viljanen teki vielä yhden osuman ja näin koko ottelu VG-62 nimiin 9-5.

 

Lauantaina HC Giants saapui Huittisiin kauden viimeiseen otteluun. HT joutuu heti ottelun alussa alivoimalle mutta Veli-Pekka Reiman tekee alivoimamaalin. Erän puolivälissä HT pääsi ylivoimalle, reilun minuutin hyvän pyörityksen jälkeen Topi Viljanen saa kiekon ja hyvä laukaus siirtää joukkueen jo 2-0 johtoon. Loppuerässä molemmilla oli omat hyvät paikkansa mutta lisäosumilta vältyttiin.

Toisen erän alussa Giants käyttää oman ylivoimansa hyödyksi ja kaventaa tilanteeksi 2-1. Maalin jälkeinen vaihto oli kuitenkin hyvä HT nipulta ja Viljanen viimeistelee jo illan toisensa. Sitten kotijoukkue sortuu peräti kolmeen kahden minuutin jäähyyn. Näiden aikana Giants tekee kaksi ylivoimaalia mutta Reiman tekee myös yhden alivoimamaalin. Jäähyt jatkuvat ja tällä kertaa HT ylivoima toimii kun Reiman tekee hattutempun täyteen hienon kuvion päätteeksi. Taas heti seuraavassa vaihdossa Esa Väisänen laukoo tilanteeksi jo 6-3. Tässä vaiheessa Giants on pakotettu vaihtamaan maalivahtinsa. Se taas herättää joukkueen uudelleen taisteluun ja kahdella pikamaalilla tilanne onkin yllättäen 6-5. HT kuitenkin haluaa voittaa tämän ottelun ja vielä erän lopussa Kalle Pelli näyttää nopeuttaan ja laukoo kiekon lopulta verkon perille. Erikoisessa erässä tehtiin siis yhteensä peräti kymmenen osumaa.

Giants tulee erittäin vahvasti kolmanteen erään mutta HT puolustus kestää. Näyttääkin pitkään siltä, että puolustustaistelu kantaa hedelmää. Kahdeksan minuuttia ennen erän loppua vieraat tekevät kuitenkin maalin ja tilanne jännittävä 7-6. Tämän jälkeen HT joutuu jäähylle ja tätä tilaisuutta vierailijat eivät jätä käyttämättä ja taululle 7-7. Erässä ei enää maaleja nähty joten jatkoaika oli tosia asia. Heti jatkoajan alkuun HT joutuu taas harmittavasti alivoimalle ja Giantsin murhaava ylivoima tuotti taas tulosta. Kauden viimeinen peli päättyy siis 7-8 jatkoaika tappioon.