Juniorien hallikauden ykköstapahtumassa myös Lujan yleisurheilu edustettuna
YleisurheiluJulkaistu: 27.03.2024 11.18

8.-10.3.2023 järjestettiin Pirkkahallissa eli Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 10-17-vuotiaiden nuorten kansainvälinen yleisurheilun hallikisa. Tampere Junior Indoor Games (TJIG) järjestettiin tänä vuonna 29. kertaa.Monipäiväisiin kilpailuihin osallistui yhteensä lähes 1600 kilpailijaa. Kilpailut järjestää vuosittain Tampereen Pyrintö. Lauttakylän Lujan edustajia oli kilpailuissa mukana T10 ja P10 -sarjoissa lauantaina 9.3.3024.

T10-sarjassa 8-vuotias (synt. 2015) Aura Heikkilä osallistui 60 metrin juoksuun. Osallistujia alkuerissä oli kaikkiaan 79 juoksijaa. Aura tuli kokonaistuloksissa sijalle 39. ajalla 10,23. Aika oli samalla Auran henkilökohtainen ennätys. Loppukilpailun perusteella juoksun voitti Tampereen Pyrinnön Eleanora Untera (synt. 2014) ajalla 9,19, toiseksi tuli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Mona Hokkanen-Cherry (9,27) ja kolmanneksi Porin Yleisurheilun Ella Peltomaa (9,32).

P10-sarjassa kilpailivat Lujasta Liinus Jarttu ja Ano Heikkilä. 60 metrin alkuerissä 42 juoksijan joukosta Liinus selvitti tiensä sijalle 17. ajalla 9,81 ja Ano sijalle 2. ajalla 9,30. Loppukilpailuun pääsi viisitoista alkuerien nopeinta. Ano juoksi loppukilpailussa A-finaalissa ja sijoittui lopulta viidenneksi ajalla 9,35. Kilpailun voitti Helsingin Kisa-Veikkojen Ilmari Töyrylä ajalla 9,09.

P10 kuulan työntöön osallistui yhteensä 35 kilpailijaa, joista kahdeksan parasta pääsi vielä kolmelle viimeiselle kierrokselle. Tämän ikäryhmän kuula painaa 2,5 kg. Liinus Jarttu sijoittui kokonaistuloksissa sijalle 27. tuloksella 4,75. Tämä oli Liinuksen henkilökohtainen ennätystyöntö. Ano sijoittui lopulta pronssille tuloksella 7,05. Hopealle työnsi Jalasjärven Jalaksen Aleksi Lätti tuloksella 7,45 ja kultaa pokkasi Seinäjoen Urheilijoiden Jimi Pitkämäki 9,26 pitkällä työnnöllään.

P10 pituushyppyä hypättiin kahdessa erässä, koska osallistujia oli yhteensä 51. Kahdeksan parasta selvitti tiensä vielä kolmelle finaalikierrokselle. Liinus Jarttu hyppäsi 3,39, teki henkilökohtaisen ennätyksensä ja pääsi lopulta sijalle 26. Ano Heikkilä pääsi alkukankeuden jälkeen jälkeen tuttuun vauhtiin ja leiskautti viimeisellä hypyllä tuloksen 4,36. Tuloksella pääsi äärimmäisen tiukassa kisassa pronssille, kun mitalisijojen järjestykset muuttuivat viimeisellä hypyllä kaikkien kolmen osalta. Voittajaksi pääsi Joensuun Katajan Jare Keränen viimeisen hyppynsä tuloksella 4,48 ja hopealle Jimi Pitkämäki viimeisen hyppynsä tuloksella 4,44. Anon tulos oli hänen ennätyksensä ja hän sijoittui sillä 10-vuotiaiden poikien pituushypyn kaikkien aikojen tilaston jaetulle 36. sijalle.