uutisarkisto

Pinja Koivumäki sijoittui seiväshypyssä hienosti kuudenneksi ylittämällä 366. Kalevan Kisat pidettiin 1-4.8. Kimpisen urheilukeskuksesa Lappeenrannassa. Jere Salo oli myös mukana kilpailemassa mutta jäi harmillisesti ilman tulosta keihään karsinnassa.
Samuel Jalo juoksi joukkuehopeaa T21 -sarjan 4x100 metrin viestissä Down-urheilijoiden EM-kilpailuissa. 200 metrillä hän oli seitsemäs ja pituudessa sekä kolmiottelussa kahdeksas. Kilpailu pidettiin 26-28.7.2019 Tampereella.
Lujan edustajat saivat yhteensä 29 mitalia 20-21.7. pidetyistä 15-9 -vuotiaiden pm-kilpailuista Porista. Mestaruuden ottivat Henrik Lehtinen (P15) kuulassa, Eerik Lehtinen (P12) kuulassa ja keihäässä, Aino Lausniemi (T15) 800 ja 2000 metrillä, Emmi Pohjolainen (T15) 80 metrin aidoissa ja kuulassa, Olivia Kärki (T13) 60 ja 200 metrin aidoissa sekä pituudessa, Elle Kariniemi (T12) 60 ja 200 metrillä sekä 60 metrin aidoissa, Siiri Mäkelä (T12) 1000 metrillä ja kuulassa ja Liina Laine (T11) seiväshypyssä. Hopealle sijoittuivat Daniel Jalo (P14) 100 metrillä, Severi Laine (P13) kiekossa, Eerik kiekossa, Emmi korkeudessa ja keihäässä, Olivia 200 metrillä ja Siiri 60 metrin aidoissa. Pronssisen mitalin saivat Henrik 300 metrillä, Severi 60 metrin aidoissa ja korkeudessa, Sanni Pihko (T13) 60 metrillä, Siiri korkeudessa ja Liina kiekossa.
Aleksi Hakanen (M19) otti mestaruuden 110 metrin aidoissa ja kuulassa sekä tuli toiseksi kiekossa 16.-17.7. pidetyissä Satakunnan mestaruuskilpailuissa Kankaanpäässä. Samoin mestariksi juoksi Aino Lausniemi 3000 metrillä N17-sarjassa. Pronssia sarjoissaan ottivat Jouko Mahlamäki (M) 1500 metrillä, Robert Silenko (M17) 200 metrillä sekä Aino Eno (N) 100 metrin sileällä ja aidoissa.
Tahto-kisat (9.7.2019)
Lauttakylän Luja järjesti piirikunnalliset Tahto-kisat urheilukentällä keskiviikkoiltana 10.7. Sarjoja oli 9-15 -vuotiaille. Huittisten Säästöpankki toimi kisasponsorina.
Elle Kariniemi voitti sekä 60 metrin että 200 metrin aitajuoksun viikonloppuna (27-30.6.) Jämsässä pidetyillä Aita- ja pikajuoksukarnevaaleilla ja samassa kilpailuissa Olivia Kärki saavutti pronssia 200 metrin aidoissa. Pinja Koivumäki voitti seiväshypyn B-kilpailun 41. Someron seiväskarnevaaleilla. Samassa kilpailussa Liina Laine hyppäsi kolmanneksi T11-sarjassa. Kestävyys- ja hyppykarnevaaleilla Jämsässä Lotta-Maria Maine juoksi neljänneksi 2000 metrin esteissä ja teki uuden ennätyksensä 1500 metrillä.
LLujan naisten futsal joukkue pelaa ensi syksynä valtakunnallista naisten ykköstä. Ottelut alkavat lokakuussa ja nyt on aika varmistaa paikkansa keltamustassa kotikatsomossa ja varata edullisesti kausikortti kotipeleihin huikeasta kausikorttikampanjasta!
Siiri Mäkelä voitti mestaruuden komealla tuloksellaan 11.6. pidetyissä 9-13 -vuotiaiden piirinmestaruusotteluissa Kankaanpäässä. Siirin tulos on myös uusi 12-vuotiaiden tyttöjen piirinennätys viisiotteluissa. Piirinmestaruuden voitti myös 11-vuotias Sakari Mäkelä neliottelussa.
SM -maastot juostiin 4-5.5. Janakkalassa. Mukana olleet Lujan edustajat menestyivät kilpailussa erinomaisesti. SAUL:n M50 -sarjassa Jouko Mahlamäki, Mika Nurmo ja Veli-Matti Laine juoksivat joukkuekultaa. Kuuden kilometrin matkalla Jouko otti myös henkilökohtaisen kultamitalin ajalla 21.11,4, Mika oli kilpailun kolmas ja Veli-Matti yhdeksäs. Marko Toivo juoksi M40 -sarjassa ja oli kilpailun kahdeksastoista. N17-sarjassa juossut Lotta-Maria Maine jäi niukasti pronssimitalista sijoittuen neljänneksi. Lujan väreissä ensimmäistä kertaa juossut Miki Niemensivu juoksi myös hienosti sijoittuen viidenneksitoista P15 -sarjassa.
Jouko Mahlamäki, Aino Lausniemi (T15) ja Siiri Mäkelä (T12) juoksivat sarjoissaan voittajiksi 27.4. pidetyissä PM-maastoissa Parkanossa. Lotta-Maria Maine (N17) sijoittui hopealle.