LLuja 100 vuotta tuplasprintti 2023

 

Kiitämme kaikkia kisassa mukana olleita, teitte päivästä ikimuistoisen juhlan!

 

Löytötavaroita voi kysellä Marko Toivo 050 3702117

 

Kuvia

Opaskartta

Alustavat kilpailuohjeet

Valvojan lausunto

Ratamestarien kommentit

Lähtölistat ja tulokset

Palkittavat

Sarjat ja matkat

Kilpailukutsu

Ilmoittautuminen

Karttapalat  ja maastokuvat

 

 

Huittisissa 22.7.2023

 

Lauttakylän Luja täyttää 100 vuotta

Lauttakylän Lujan toiminta alkoi yleisurheiluseurana vuonna 1923. Ennen Lujan perustamistakin Huittisissa on toki urheiltu. Lehdistöstä on löytynyt vuodelta 1894, eli 130 vuoden takaa ensimmäiset tiedot Huittisissa järjestetyistä kansanjuhlista, joiden ohjelmistossa on myös ollut urheilukilpailuja.

Suunnistusta vuodesta 1949

Aluksi Huittislaisen suunnistuksen kehitystä haittasi harrastajien puute, joka johtui osaltaan vielä 1950-luvulla käytössä olleista Venäjän vallan aikaisista, usein epätarkoista topografikartoista. Vuonna 1955 Luja järjesti kuitenkin Satakunnan piirinmestaruuskisat. Nuorten ohjauksesta ja pääosin myös kilpailumenestyksestä vastasi koko seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Olavi Ilola. 1960-luvulla harrastus laajeni ja seura nousi parhaimmillaan ensimmäiseen luokkaan. Suunnistuksen uusi nousu alkoi, kun Ilola ryhtyi laatimaan uusia suunnistuskarttoja 1975. (Lähde: Lujan historiikki)

Tuplasprintissä mielenkiintoinen kombo

Tämän pienen historiikkiosuuden jälkeen on hyvä palata tähän päivään, ja itse kilpailuun. Toivotamme jokaisen lämpimästi tervetulleeksi seuran 100-vuotisjuhliin sprinttisuunnistuksen merkeissä. Tarjoamme mielenkiintoisen, mutta hieman totutusta poikkeavan kokonaisuuden.

Aamupäivän startissa mennään nykyperinteen tapaan urbaanissa ympäristössä, jossa tarjoillaan tiukkaa reitinvalintaa.

Iltapäivän startissa on tarjolla myös metsäistä maasto-osuutta korkeuseroineen. Reitinvalintaa tarjotaan tässäkin, eikä suoraa viivaa pitkin meno ole välttämättä se nopein valinta. Tämä kombo tuo kisaan mielenkiintoista lisäväriä.